Başkan Yıldız, koltuğunu minik Eylül’e bıraktı


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Toroslar Yusuf Bayık İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Eylül Kutlu’ya devretti.

 

Tarih : 23 Nisan 2024 Salı 11:49

Haber Merkezi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu Toroslar’ı sardı. Minik Eylül’ün başkanlık koltuğunu bir günlüğüne devraldığı ziyarette; Yusuf Bayık İlkokulu öğrencileri Miran Mert, Berfin Özer ve Muhammed Emin Yılgın da hazır bulundu. Okul Müdürü Ferda Yıldız Yakut ve öğretmenleri de öğrencilerine eşlik etti. Başkan Yıldız, misafirlerini kapıda tek tek karşılayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, heyecanlarını ve hayallerini paylaştı.

ÇOCUK BAŞKANDAN İLK İSTEK; “HER YIL 23 NİSAN’DA ÇOCUK FESTİVALİ YAPILSIN”

İlçede yürütülen hizmetler ve belediyenin işleyişi hakkında bilgiler veren Başkan Yıldız’ın koltuğunu emanet alan minik Eylül ise Toroslar Belediye Başkanı olarak yapmak istediği çalışmaları anlattı. İlk olarak her yıl 23 Nisan günü çocukların eğlenebileceği, etkinliklerin yapıldığı bir Çocuk Festivali düzenlemek istediğini aktaran minik başkan Eylül Kutlu, diğer çalışmalarını da açıklayarak; “İkinci olarak, sokaktaki dostlarımıza karşı duyarlılığı artırmak için mahallelere su, mama konulacak alanlar oluşturmak ve buraların görevliler tarafından takip ettirilmesi, başıboş bırakılmamasıdır. Üçüncü olarak yeşil alanların ve çocuk oyun alanlarının çoğaltılması, sportif amaçlı tesislerin mahallelerde kolay ulaşılabilecek yerlerde olması, dördüncü olarak kadınlarımızın ev ekonomilerine ve kendilerine katkı sağlaması amacıyla mahallelerde kurulan semt pazarlarında, onlar için yer ayarlanması ve belediye tarafından da kadınların kendi ürettiklerini pazarlamalarına destek verilmesini istiyorum. Ve son olarak da Mevlana Mahallesindeki Yusuf Bayık İlkokulu’nun bahçesine öğrencilerin teneffüslerde oynayabileceği survivor parkı yaptıracağım. Belediye Başkanı olarak özellikle sahada yapılan tüm çalışmaları denetleyeceğimize, halkımızı her zaman dinleyeceğimize şahsım ve ekibim adına söz veriyorum” dedi. Minik Başkan, Toroslar Belediye Başkanlığı koltuğunu kendisiyle paylaşan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a da teşekkür ederek; “104. Yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, çocukların hep güldüğü, hayallerine kavuştuğu, daima mutlu oldukları bir yıl dilerim. Ve biz çocuklara bu bayramı armağan eden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“BELEDİYE KAYNAKLARINI RASYONEL KULLANMALIYIZ”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise koltuğunu 23 Nisan’da bir günlüğüne Eylül’e devretmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek; “23 Nisan çok önemli bir gün. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. O günden bugüne ülkemizde milletvekili ve belediye seçimleri yapılıyor. Eylül başkanımın önerisiyle seneye çok büyük bir Çocuk Festivali yapmalıyız ve hazırlıklara başlamalıyız. Çocukların mutlu olduğu dünyada herkes mutlu olur. Çünkü onlar geleceğimiz. Bu ziyaretten dolayı da mutlu oldum ve koltuğumu güvenle teslim ettim” ifadelerini kullandı. Başkan Yıldız, belediye kaynaklarını etkin ve verimli kullanmanın önemine vurgu yaparak; “Kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve halkımızın bütünüyle hepimiz elimizi taşın altına koyalım ve bu kenti daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha kaliteli hale getirelim.  Toroslarımızda ihmal edilmiş epey işler var. Ancak Toroslar’ın güçlü bir kaynağı, ciddi imkanları da var.  Zengin bir bütçeye sahip. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olduğumdan dolayı biliyorum. Bu kaynakları rasyonel kullanabilirsek, har vurup harman savurmazsak sorunları daha kısa sürede çözebiliriz” şeklinde konuştu. Ziyarette konuşan Okul Müdürü Ferda Yıldız Yakut ise Başkan Yıldız’a görevinde başarılar dileyerek, okulda yürüttükleri aktivitelerden bahsetti. Okul Müdürü Yakut; “Başkanlarımızı okulumuzda görmek öğrencilerimizi ve velilerimizi motive ediyor. Bugüne kadar Toroslar Belediyesinden ve Büyükşehir Belediyesinden çok güzel destekler aldık. Yerel yönetimler bizim yanımızda olduğu zaman gücümüz daha çok artıyor. En kısa zamanda sizi ve ekibinizi okulumuzda ağırlamaktan onur ve mutluluk duyarız” dedi. Başkan Yıldız, daha sonra öğrencilere hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA