Çocuklar, Cumhuriyet şarkılarıyla eğlendi


Mersin Valiliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Şef Ahmet Baran yönetiminde ‘1923 Cumhuriyet Çocukları Konseri’ düzenlendi. Konserde, yüzlerce çocuk hep bir ağızdan Cumhuriyet şarkıları söyledi.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:21

Haber Merkezi

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şef Yardımcısı ve Kanun Sanatçısı Ahmet Baran, yetenekli müzisyenler ile birlikte toplam 40 kişilik büyük bir orkestra ve 1923 öğrenci ile düzenlenen “23 Nisan 1923 İnsan” konseri bir birinden güzel eserlerin koro şeklinde seslendirilmesi ve şarkıların icrası sırasında öğrencilerin gösterileriyle unutulmaz bir gösteri olarak kayda geçti. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen “23 Nisan 1923 İnsan” konser programına; Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Vali Yardımcıları Âdem Yılmaz ve İbrahim Küçük, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİ PEHLİVAN; “DÜNYAMIZ ÇOCUKLARIMIZLA GÜZEL VE ANLAMLI”

Etkinlikte konuşan Vali Pehlivan, “Bugün Kıymetli Ahmet Baran hocamızın şefliğinde, orkestramız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, sevgili çocuklarımız ve siz kıymetli hemşerilerimizin, yoğun katılımıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı tarihi bir gün yaşadı, hepinize teşekkür ediyorum. Koronun oluşumuna, konserin yapışmasına katkısı olan ve emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Dünyamız çocuklarımızla güzel ve anlamlıdır. Çocuklarımız bugünlerimiz, yarınlarımız, yarınlara dair umutlarımızdır. Bugün çok anlamlı bir gündü. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ydı. Bu bayramı bu meydanda siz sevgili çocuklarımız sayesinde gerçek manada bir bayram gibi kutlamış olduk. Bu vesileyle Gazi milletimizin Gazi meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümünü hep beraber kutladık. Bu özel günü çocuklarımıza hatta bütün dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yad ettik. Bu konseri, bu coşkulu günü burada çocuklarımız rekor bir katılımla gerçekleştirdiler, şanlı Türk Bayrağımızı ellerinde, en yukarda tuttular. İnanıyorum ki rengini Şehitlerimizin kanından alan bu bayrağı çocuklarımız ilelebet gönderde tutmaya devam edecektir. Devlet ve millet olarak birlik beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayıp Türkiye Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına, ‘Türkiye Yüzyılı’na adım atmış bulunuyoruz. Yeni yüzyılımızı, işte bu gözümüzün nuru, pırıl pırıl çocuklarımızla birlikte güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Emin adımlarla geleceğe doğru yol alacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEÇER; “ASLA ADALETSİZLİK VE AYRIMCILIK YAPMAM”

Çocukların büyük ilgi gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Bugün 23 Nisan, neşe doluyor insan. Dünyanın ilk ve tek bayramını sizlere bağışlayan, armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz. Ulusal Kurtuluş ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Mersin’imizin, ülkemizin en kötü günü bayram havası içerisinde olsun, birlik ve beraberlik içerisinde olsun. Hepinizi çok seviyoruz. Çocuklarımız üzülsün istemiyoruz, analarımız ağlasın istemiyoruz. Ne güzel huzur içindeyiz. Mersin Anadolu’nun ta kendisi, herkes burada. Bizim ortak paydalarımız var; bir tanesi ay yıldızlı al bayrağımız, bir diğeri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Kardeşçe, bir arada yaşayacağız. Bana oy veren de mutlu vermeyen de mutlu. Çünkü oy vermeyenler de biliyor ki Vahap Başkanları asla adaletsizlik ve ayrımcılık yapmaz, asla insanları partisinden, yaşam biçiminden, dininden, mezhebinden, meşrebinden dolayı ayırmaz. Bunu ahlaken, dinen ve vicdanen doğru bulmaz. Onun için herkes rahat. Bizim de ailemiz var, bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. Bir ailede mutluluğu, paylaşımı gayet iyi biliriz. Biz Mersin olarak kocaman ve büyük bir aileyiz. Bu ailenin üyesi olmaktan da gurur duyuz. Dünyanın pek çok yerinden 350 çocuk Mersin’de. Onlara eşlik eden konuklarımız var. Yine güzel yurdumuzun dört bir köşesinde gösteri yapan çocuklarımız ve onlara eşlik edenler var. Mersin’e geldiler, bayramımıza eşlik ettiler, onlara çok teşekkür ediyoruz” diyerek, konukları alkışladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın milletin iradesi olduğuna dikkat çeken Seçer, “Çocuklarımız için de çok özel. Çocuklarımıza, evlatlarımıza dünyanın ilk ve tek bayramını layık gördüğü için Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı gönderiyoruz. Bu güzel ülkeyi ve memleketi bizlere armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu vatan için canını veren şehitlerimizin, hayatta olmayan gazilerimizin ruhları şad olsun. Hepimiz bu ülke için çalışacağız, daha güçlü bir ülke olacağız” ifadelerini kullandı.

Birbirinden güzel şarkıların söylendiği konserde Başkan Seçer konserde sunuculuk yapan Merve Akıncı’ya çiçek ve konsere sponsorluk yapanlara plaket takdim etti. Konser, Başkan Seçer ve Meral Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın yüzlerce çocuk ve yurttaşlarla birlikte ‘Parla’ şarkısını söylemesiyle sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA