Akdeniz’de 228 milyon araç kirasına gitmiş!


Kamu kurumlarında büyük israf olduğunu iddia eden DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Eğer kamuda tasarruftan bahsediyorsak o zaman israf da var. Maliye Bakanı Şimşek bu açıklamasıyla resmî olarak bu ülkede israfın olduğunu kabul etmiştir. İsrafın diğer adı halkın tabiriyle “yolsuzluk”. Bu yolsuzlukların onlarca, yüzlerce, binlerce örneği var. Sadece size Mersinden bir örnek vereceğim. 2023 yılı Akdeniz Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu, 31 Marta kadar AKP tarafından yönetiliyordu. 2023 yılında Akdeniz Belediyesi kasasına 660 milyon para girmiş ve bu 660 milyonun 228 milyonu araç kiralamaya verilmiş, tekrar etmek istiyorum 660 milyonun 228 milyonuna araç kiralanmış” dedi.

 

Tarih : 25 Nisan 2024 Perşembe 11:31

Neşet TORUN

Saadet Partisi’nin kamudaki israfın araştırılması için verdiği önergeyle ilgili DEM Parti grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Önergenin amacı kamudaki israfın araştırılması yani 85 milyon yurttaşın vergilerinin nereye gittiğinin araştırılması. Önerge sahibi Saadet Partisi, Bülent Bey konuştu. Bülent Bey gerekçeyi açıklarken AKP Grubundan sadece 5 milletvekili vardı. Yani buradan öncelikle AKP’ye oy veren yurttaşlara seslenmek istiyorum: Burada sizin verdiğiniz vergilerin nereye gittiğinin araştırılması için bir önerge verilmiş, bu önergeyle ilgili biraz sonra oylama yapılacak ve sizin oy verdiğiniz sadece 5 milletvekili bu salondaydı. Birazdan gelip oy kullandıklarında “evet” de deseler neye “evet” dediklerini bilmeyecekler, hayır da deseler neye hayır dediklerini bilmeyecekler. Şu anda yerlerinden sataşıyorlar, siz duymuyorsunuz halkımız çünkü haklıyız, söylediklerimiz doğru. Bundan rahatsızlık duydukları için sataşıyorlar. Şimdi, bugün, burada, bu önerinin oy birliğiyle kabul edilmesini ben umuyor ve bekliyorum. Neden mi? Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Şimşek “Kamuda tasarruf dönemi başlıyor.” diye bir açıklama yaptı” dedi.

AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

“Eğer kamuda tasarruftan bahsediyorsak o zaman israf da var. Maliye Bakanı Şimşek bu açıklamasıyla resmî olarak bu ülkede israfın olduğunu kabul etmiştir. İsrafın diğer adı halkın tabiriyle “yolsuzluk”. Bu yolsuzlukların onlarca, yüzlerce, binlerce örneği var. Sadece size Mersinden bir örnek vereceğim. 2023 yılı Akdeniz Belediyesi Denetim Komisyonu Raporu, 31 Marta kadar AKP tarafından yönetiliyordu. 2023 yılında Akdeniz Belediyesi kasasına 660 milyon para girmiş ve bu 660 milyonun 228 milyonu araç kiralamaya verilmiş, tekrar etmek istiyorum 660 milyonun 228 milyonuna araç kiralanmış” iddiasında bulunan Bozan, “İşte bu öneri bunların araştırılması için verilmiş. İşte bu nedenle iktidarıyla, muhalefetiyle bu önergeye evet dememiz gerektiğini düşünüyorum. Değerli milletvekilleri, halkın vicdanı 31 Martta bu israfa sandıkta gereken cevabı verdi ama halkın parasının bol kepçeden heba edilmesine bu Meclisin de bir cevap vermesi gerektiğini düşünüyorum. İşte bu Meclis, bugün bu öneriye oy birliğiyle evet derse buna bu Meclis de gereken cevabı vermiş olacak. Buradan, tekrardan halka da sesleniyorum: Sizlerin vergilerinizle toplanan paraların nasıl çarçur edildiğinin araştırılmasının oylaması yapılacak birazdan. Buna evet diyenler de hayır diyenler de birazdan kararını verecek ama asıl karar vicdanlarındır diyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA