Düğünlere sıkı takip


Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, düğün salonları ve halı saha sahipleriyle bir araya gelerek Covid-19 mücadele sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirleri hazırladığı bir sunum ile detaylarıyla anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan, Nikah ve düğün salonlarının girişlerinde ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı ve el temizliğiyle ilgili afişler asılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:48

Hüseyin KIRKGÖZ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, düğün salonları ve halı saha sahipleriyle bir araya gelerek Covid-19 mücadele sürecinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Burada konuşan  Kaymakam Otcu, Ticaret ve Sanayi Odası salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının, koronavirüs nedeniyle düğünlerde ve halı sahalarda alınacak tedbirlere harfiyen uyulması gerektiğini söyledi.

 “TESİS SAHİBİ TÜM ÖNLEMLERİ ALMALI”

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirleri hazırladığı bir sunum ile detaylarıyla anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan ise, “Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele sürecinde alınacak tedbirler doğrultusunda, nikah ve düğün salonlarına maske takılarak girilmesi, tören ve kutlamalar sürecinde de takılması, oyun, dans, halay ve fotoğraf çekimi gibi yakın temas gerektiren durumlardan da uzak durulması gerekmektedir. Covid-19'un damlacık ve temas yoluyla bulaşabildiği, nikah ve düğünlerin kalabalık etkinlikler olması nedeniyle önlen alınmadığı takdirde Covid-19 bulaşması açısından riskli olduğu, önlemleri içeren bilgilendirici afiş ve panoların salon kapasitesi, sosyal mesafe, maske, el hijyeni bilgileri salon girişlerine asılması gerekmektedir. Nikah ve düğünlerin bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün olduğunca açık havada yapılması ve süre kısa tutulmalıdır. Salonların işletmecilerinin sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü oldukları, genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanması, tesisin misafir kapasitesinin sosyal mesafe planına göre belirlenmesi, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilmesi gerektiği ve kapasite bilgisinin tesisin girişinde görülebilir bir yere asılmalıdır” dedi.

“NİKAH VE DÜĞÜN SALONLARINA MASKE TAKILARAK GİRİLMELİ”

 Nikah ve düğün salonlarının girişlerinde ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı ve el temizliğiyle ilgili afişler asılması gerektiğinin altını çizen Dr. Acehan, sunumunu şöyle sürdürdü: “Nikah ve düğün salonlarına maske takılarak girilmeli, tören ve kutlamalar sürecinde de takılması gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil olmak üzere sürdürülmeli. Nikah ve düğün salonlarına gelen ziyaretçi ve çalışanların ateşi ölçülmeli. Ateş ölçen personel tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanmalı. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmamalıdır. Tesise giren herkesin ateş ölçümleri yapılacak. Ateşi 38 derecenin üzerinde olanların tesislere girişine izin verilmeyecek ve bu kişiler en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Tesislere maskesiz müşteri ve çalışan alınmayacak, antrenman ve maç haricinde maske kesintisiz kullanılacak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA