Haber Merkezi
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya ziyarette bulundu. Mersin Üniversitesi’nin akademik bir başarıya imza atarak, TÜBİTAK ULAKBİM Performans Göstergeleri Ocak 2020 Raporuna göre, 217 üniversite arasında ilk yüzde 10'luk dilimde yer almasından dolayı Rektör Çamsarı’yı kutlayan Başkan Engin, Mersin Üniversitesi’nin verdiği eğitim, hastaneleri ve kente katkısı ile kentin en önemli eğitim kurumu olduğunu kaydetti.
HEDEFLERİMİZ BÜYÜK
Başkan Engin’e ziyaretleri ve tebriklerinden dolayı teşekkür eden Rektör Çamsarı ise; “Eğitim ve hizmet çıtamızı daha yukarıya taşımak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlerleyen yıllar için hedeflerimiz daha büyük” dedi Daha sonra Başkan Engin ve Rektör Çamsarı, Mersin Üniversitesi bünyesinde yapılan bin 650 kişilik ana salon ve 200 kişilik toplantı salonlarını içinde barındıran MESİAD’ın 25 yıllık projesi Nuh’un Gemisi Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Yapımı tamamlanan yeni adıyla Akdeniz Kültürlerini Araştırma ve Kongre Merkezi olan tesisin, bölgenin en iyi ve en büyük salonları arasında yer aldığını kaydeden Rektör Çamsarı, “Kentimize kültürel, sosyal, ekonomik ve sağlık açısından en iyi katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Akdeniz Kültürlerini Araştırma ve Kongre Merkezi kentimizin ve bölgemizin önemli programlarına ev sahipliği yapacaktır. Mersin’in ve üniversitemizin ihtiyacı olan büyük bir salonu kente kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
REKTÖR ÇAMSARI’YA TEŞEKKÜR
Bölgenin bir kültürler mozaiği olmasına ve projenin çıkış ismi olan Nuh’un Gemisi’ne atfen mimari tasarımı gemi şeklinde yapılan kongre merkezine ilişkin MESİAD Başkanı Hasan Engin, “Mersin Üniversitesi kuruluşu başta olmak üzere kentin birçok önemli kurumunun kuruluşunda MESİAD’ın emekleri vardır. MESİAD’ın geçmiş dönem Başkanlarından Musa Timur’un 25 yıllık projelerinden olan Nuh’un Gemisi Kongre Merkezi’nin döner sahneli fonksiyonel şekilde yapılmasının sevincini yaşıyoruz. Sanatçı ve konukların rahatının düşünüldüğü merkezde ses sistemi ve alt yapıda son sistemler tercih edilmiştir. Kültürel ve sosyal faaliyetlerin, konferansların, konserlerin, toplantıların, panellerin, araştırma çalışmalarının ve çeşitli eğitim etkinliklerinin yapılacağı bir yer olarak planlanan merkez, tüm fakültelerin yanı sıra kamu ve özel sektöre de hizmet verecektir. Emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve ekibine MESİAD adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
BELEDİYELERDEN KÜLTÜR YOLU İSTEĞİ
Başkan Engin, başarılı iş insanlarını ödüllendirmek ve yeni yatırımlara teşvik etmek amacı ile düzenlenen MESİAD 13. Yılın İş İnsanları Ödül Töreni’ni önümüzdeki aylarda Nuh’un Gemisi Kongre Merkezi’nde yapacaklarını belirtti. Kültür Merkezi’nin ve Genç Girişimci Merkezi’nin mevcut girişten ayrı bir Kültür Merkezi bağlantı yoluna sahip olması gerektiğini belirten Engin, hizmet sunacak pozisyonda olan Kongre Merkezi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nin kültür yolu yapması ile bölgenin önemli bir kültürel kazanım elde edeceğini kaydetti. Başkan Engin, “Son 5 yılda büyük değişimler yaşayarak yatırımlara örnek olan Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi’nin kuruluşuna öncülük etmiş, kentimize bir üniversite daha kazandırılmasını sağlamıştır. Aynı zamanda Mersin Üniversitesi sürekli yenilik çalışmaları ve yeni açılan fakülteleri ile büyümeye devam etmektedir. Yakın zamanda Türkiye’nin ilk 10 üniversitesi arasında yer alacağına inanıyoruz. Mersin Üniversitesi, Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli adımlar atmıştır, girişimci merkezi ve teknopark ile bölgenin en iyisidir” şeklinde konuştu.
ONKOLOJİ HASTANEMİZE BÖLGENİN İHTİYACI VARDI
Geçtiğimiz Mart ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle hizmete açılan Onkoloji Hastanesi incelemeleri sırasında hastane hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Onkoloji Hastanemize bölgenin ihtiyacı vardı. Hastanemizin açılması ile hastalarımızın Mersin’de daha fazla tedavi imkanları oldu. Biz burada sadece kemoterapi veya transplantasyon yapmak değil, buranın imkanlarını ar-ge için de oluşturma gayreti içerisindeyiz. Yerli-milli üretim, 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemize kentimize hizmet vermeye çalıyoruz” ifadelerini kullandı. Toplamda 14 bin 500 metrekare kapalı alana ve 150 yatak kapasitesine sahip Onkoloji Hastanesi’ni, kentin sağlık alanındaki en büyük adımlarından birisi olarak değerlendiren Başkan Engin, “150 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi’nin bölgenin ve Türkiye’nin en önemli hastaneleri arasında yer alması hepimizi gururlandırmıştır. MESİAD insan odaklı bir kuruluş olduğu için insan sağlığı konusunda yapılan her hizmeti önemsiyor ve destekliyor. Mersinliler insani şartlarda, dışarı gitme ihtiyacı duymadan, en iyi ve son dönem cihazlarla sağlık hizmetini Onkoloji Hastanesinde alacaklar. Hastane bir ilim yuvası olacak, sadece tedavi değil aynı zamanda araştırma faaliyetlerini de yürütecek. Mersin halkının sağlığı tam donanımlı bir hastaneyle artık güvenilir ellerde diyebiliriz” dedi. Hem hastane hem de kültür merkezi için Rektör Çamsarı’ya teşekkür eden Başkan Engin başarılarının devamını diledi.