MEÜ Hastanesine 800 bin TL’lik cihaz


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, Üniversitemiz Hastanesine mikrocerrahi uygulamalarında kullanılan 800 bin TL değerindeki SPY floresans görüntüleme cihazı hibe etti. Teslim töreninde konuşan TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Abeş, “Cihazın üniversitede gerek cerrahi uygulamalara gerekse bilimsel araştırmalarına katkı sağlayacak. İnşallah bu cihazla hastalarımız şifa bulur. Sizlerin yanınızdayız, sizden gelecek talepler doğrultusunda hizmet etmeye hazırız” dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2020 Cumartesi 15:21

Adem GÜNEŞ

MEÜ Hastanesi, mikrocerrahi ameliyatlarında önemli başarılar sağlayan, cerrahi tedavilerde de muhtemel komplikasyonların azaltılmasıyla hastaların iyileşmesine katkı sunan SPY Floresans Görüntüleme Cihazına kavuştu. TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından hastaneye bağışlanan 800 bin TL değerindeki cihaz, düzenlenen hibe töreniyle Mersin halkının hizmetine sunuldu. Mersin Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen tören, pandemi tedbirlerine uygun biçimde ve sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Törene; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Abeş, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Akansel Koç ve Prof. Dr. Türker Özkan, Vakıf Müdürü Cengiz Yılmazyavuz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve hastane personeli katıldı.

“AMELİYATLARDA ÇOK İŞİMİZE YARAYACAK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Ünal, konuşmasında klinik vaka örnekleriyle cihazın kullanım alanları bakımından önemine değindi. Damarlardaki ve mikro damarlardaki kan akışını gösteren sistemin aynı zamanda doku ve organın canlılığını da gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Ünal, cihazın sadece plastik cerrahi değil diğer cerrahi branşlarında da hastaların faydasına olacağına vurgu yaparak, “Plastik cerrahideki serbest doku nakillerinde kanlamayı gösterecek, kan akışında sorun olduğu zaman daha erken tespit etmemizi sağlayacak cihaz, üzerinde kendine ait programı olduğu için bunları kayıt altına alıp yapılan bilimsel çalışmalara da katkı sağlayacaktır. Ayrıca şeker hastalarında oluşan ayak ülserlerinin takibinde tedavisinde, lenf yollarının görüntülenmesinde, lenf yolu ile metastaz yapan kanserlerin takibinde faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

ABEŞ:  “BAĞIŞLADIĞIMIZ SPY CİHAZI 25’İNCİ CİHAZIMIZ OLDU”

Törende konuşan TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Başkan Yardımcısı Sinan Abeş, “TİSK MCV olarak yaptığımız bağışlarla Sağlık sistemimizi desteklemeye Devlet üniversiteleri ile devam etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mersin Üniversitesi’ne bağışlamış olduğumuz SPY cihazı, cerrahi tedavilerin muhtemel komplikasyonlarını azaltmakla birlikte, ameliyatın kalitesini, doğruluğunu ve güvenliğini artıran bir cihazdır. Ayrıca tıbbi araştırma projelerine de önemli katkı sağlamaktadır. Bu önemli özellikleri ile cihazın Mersin Üniversitemizin gerek cerrahi uygulamalarına gerekse bilimsel araştırmalarına katkı sağlamasını umut ediyoruz. TİSK MCV olarak bugüne kadar 25 adet SPY cihazı ve 8 adet cerrahi mikroskopu Türkiye sathında Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversite Hastanelerine bağışladık. 105 mikrocerahi uzmanı hekimimize yurt içi ve yurt dışında eğitim olanağı sağladık. Ayrıca yine mikrocerrahi üzerine yapılan uluslararası ve ulusal bilimsel kongrelere sponsor olduk. Vakıf olarak yaptığımız tıbbi cihaz bağışları ile pek çok hastaya fayda sağlamış bulunmaktayız.”

“BU CİHAZLA HATAYI NEREDEYSE SIFIRA İNDİRME ŞANSINIZ VAR”

MEÜ Rektörü Prof. Ahmet Çamsarı ise üniversitede her mesleğin herhangi bir kademede eğitiminin verildiğini, şehirdeki temsilcilerin kendi dallarıyla ilgili mesleklere mali, staj, mentörlük desteği vermelerinin önemine değindi. Çamsarı, “Örneğin, Denizcilik Fakültemizin binasını Mersin Deniz Ticaret Odası yapıyor, oldukça yüklü bir hibeyle. Meslek dallarımıza olan bağışlarda, yardımlarda, laboratuar yapımlarında özellikle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ön planda yer alıyor. Bu cihazın üniversitemize kazandırılmasında da Oda Başkanı Ayhan Kızıltan’ın desteği oldu, çok teşekkür ediyoruz. Vakfın yönetim kurulu da aynı samimiyetle cevap verdi. Biz konuda kendimize çok güveniyoruz. Eğitimler ve cihaz konusunda ilerleyen dönemlerde de yine işbirliği içinde olmayı istiyoruz. Artık biz birer merkeziz, perifer değiliz. Birçok konuda birçok tıp mesleki derneklerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri hastanemizde artık. Bu da bize gurur veriyor” şeklinde konuştu. MEÜ Tıp Fakültesinin 1998’de kurulduğunu ve artık mezun olan öğrencilerin akademik kariyer yaptıklarını vurgulayan Çamsarı, vakıf yönetimini gösterdikleri hassasiyet için kutlayarak, aynı hassasiyeti diğer meslek kuruluşlarının da göstermesini dileyerek, şöyle devam etti: “Bunu, hem gelecekte bizi muayene edecek öğrencilerimiz hem de anlık şekilde hasta olan Mersin halkı ve ülkemiz için istiyoruz. Cerrah arkadaşlardan ‘bu cihazın varlığının bize ne kolaylığı var’ diye düşünenler olabilir. Bir dokunun canlılığını, işlerliğini görerek tahmin etmek başka, somut olarak ortaya koyabilmek başka. Burada hatayı neredeyse sıfıra indirme şansınız var. Hastanın herhangi bir organından gereğinden fazla kayıp olmasını engelleme şansınız var. Bunlar, bir üniversite hastanesi için lüks değil, ihtiyaç olan şeyler. Bu cihazı, tek bir bölüm değil, birçok bölüm aktif şekilde kullanabilecek. İnşallah bu tür bağışlar ve destekler devam eder, bizler de devletimize daha fazla yük getirmekten kurtuluruz. TİSK’e ve Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı yöneticilerine teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından Rektör Çamsarı ile TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Abeş arasında hibe protokolü imzalandı. Daha sonra Rektör Çamsarı tarafından Sinan Abeş'e plaket ve çiçek takdim edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA