Anamur’da yangın, Evler boşaltıldı, Karayolu kapatıldı


Mersin’in Anamur ilçesinde orman yangını çıktı. Yangının yerleşim yerlerini ve seraları tehdit ettiği belirtilirken olay yerine ekipler sevk edildi. Anamur ilçesindeki yangın nedeniyle bölgedeki 50 hane tedbiren boşaltıldı. Mersin-Antalya karayolu kapatıldı. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan arım ve Orman bakanı Bekir Pakdemirli," Mersin’in Anamur İlçesinde Çalışmalar devam ediyor. 5 helikopter, 76 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 304 söndürme personeli var. Hem Mersin’de hem Hatay’da ayrı ayrı yangın çıktı. Bunların ikinci yangınlarının ikisi de kontrol altında" dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2020 Salı 16:16

KARA YOLUNDA UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Mersin’in Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi. Yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı mahalledeki 50 hane tedbiren boşaltıldı, Mersin-Antalya karayolu da trafiğe kapatıldı. Kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Vali Ali İhsan Su, yangına hızlı şekilde müdahale edildiğini ifade ederek, “Yangının, yerleşim yerlerine yönelik riski müdahale sonucu azaldı. Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. 2 helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor. Yangında can kaybımız veya yaralanan kimse yok. Çevredeki yaklaşık 50 haneyi, vatandaşlarımızın can güvenliği nedeniyle tedbiren boşalttık” şeklinde konuştu.

PAKDEMİRLİ: “YANGIN KONTROL ALTINDA”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin Anamur yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pakdemirli şunları söyledi: "Mersin’in Anamur ilçesinde çalışmalar devam ediyor. 5 helikopter 76 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 304 söndürme personeli var. Hem Mersin’de hem Hatay'da ayrı ayrı yangın çıktı. Bunların ikinci yangınlarının ikisi de kontrol altında. Mersin Anamur, İzmir Karşıyaka, Ordu Akkuş, Sivas Koyulhisar, Hatay İskenderun, kontrol altında olanlar ikinci yangınlar. Devam eden yangınlar Mersin Anamur, Adana Kozan, Hatay İskenderun. Anamur’da ihtiyaten evlerin boşaltılma durumu var. Provokasyona ilişkin net bir bilgi yok. Çok yönlü soruşturma yangınla birlikte başlar devamında da devam eder. Valiliğimiz tarafından konuyla ilgili açıklama yapılacaktır. Hataylı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA