Anamur yangınının yaraları sarılıyor


Mersin’in Anamur İlçesine bağlı Uçarı mahallesinde meydana gelen orman yangının yaraları sarılıyor. 11 saat süren, 200 hektar tarım alanı ve ormanlık alanın zarar gördüğü yangının yaraları sarılmaya başlandı. Bölgede içme suyu şebekesinin ağır hasar görmesi nedeni ile vatandaşın günlük içme suyu, Anamur Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi tarafından karşılanırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 17 aileye 119 bin Türk lirası acil nakdi yardım yapıldı. Konuyla ilgili konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, "Devlet olarak vatandaşımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2020 Cumartesi 16:02

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’in Anamur İlçesine bağlı Uçarı mahallesinde meydana gelen yangının yaraları sarılıyor. Zarar tespit çalışmalarında Anıtlı ve Ucarı Mahallelerinde ilk belirlemelere göre, 16 ile 75’lik arasında değişen ebatlarda 6 11 bin liralık sulama borusu ile bir ağır 5 ev, biri ağır 4 hasarlı işyeri, içerisinde muz seraları, ceviz, badem ve zeytin bahçeleri de dahil toplam 2 milyon 305 bin 269 TL 50 kuruş maddi zarar meydana geldi.

17 AİLEYE 119 BİN TÜRK LİRASI ACİL NAKDİ YARDIM YAPILDI

10 günlük itiraz süresi dahilinde vatandaştan gelen talepler doğrultusunda, bu rakamın değişebileceği kaydedildi. Bölgede içme suyu şebekesinin ağır hasar görmesi nedeni ile vatandaşın günlük içme suyu, Anamur Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi tarafından karşılanırken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 17 aileye 119 bin Türk lirası acil nakdi yardım yapıldı. Ayrıca AFAD tarafından 100 aileye nevresim, yatak ve battaniye dağıtımı yapıldı. Alınan bilgilere göre, Mersin Valiliği tarafından 23 bin 300 metre 16’lik, 16 bin 350 metre 20’lik, bin 710 metre 75’lik olmak üzere toplam 44 bin 920 metre sulama borusu Valilik YİKOB tarafından alınarak bölge üreticisine teslim edildi. Ayrıca Uçarı’ya enerji sağlayan 8 trafo dan birisinin hasar görmesi nedeni ile yaşanan elektrik kesintisini önlemek ve enerji nakil hatlarını taşıyan direklerin ahşaptan demir direğe dönüştürülmesi için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Bölgede sık sık incelemelerde bulunan Anamur Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, “Devlet olarak zarar gören vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SULAMA BORULARI BELEDİYEDEN

Öte yandan zarar tespit çalışmaları sürerken, ağırlıklı olarak sulama borularının zarar gördüğü ortaya çıktı. Zarar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedilirken, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, çoğunluğu 32’lik olmak üzere 40 ve 50’ilk ebatlarda 100 kilometrelik tarımsal sulama suyu borularının yandığını söyledi. Üreticinin mağduriyetini gidermek için bu boruları Belediyenin karşılayacağını kaydeden Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; “Gerek vatandaşın tesbit ve talepleri, gerekse belediyenin tespitleri doğrultusunda çalışmalara başladık.  Şu ana kadar yangında kullanılmaz hale gelen bir çamaşır makinesi, bir adet hasta yatağı, bir adet tekerlekli sandalyenin yenisini alarak ihtiyaç sahiplerine teslim ettik." dedi. Belediye tarafından temin edilen tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve çamaşır makinesi, Başkan yardfımcıları Türkan Kasapoğlu ve Mahmut Kara tarafından sahiplerine teslim edildi. Yanan iki adet ağılın yerine yenisini yaptırdık. Yanan 100 kilometrelik su borusunu da temin ederek üreticimize teslim edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Kılınç, yangında zarar gören elektrik hatlarını yenileme çalışmalarının da başladığını sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA