Haber Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, yayla sezonunun sona ermesinin ardından yaz aylarında yoğun olarak kullanılan yayla yollarında bakım, onarım ve genişletme çalışmalarına hız verdi. Mut ilçesi halkı tarafından “Eski Ermenek Yolu” olarak da bilinen Derepazarı Yaylası yolunda çalışmalara başlatıldı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte bölgede tarım, turizm ve ulaşım alanlarında ekonomik değerin arttırılması planlanıyor.
20 MAHALLENİN ULAŞIMI RAHATLAYACAK
Yaklaşık 2 bin metre rakımda bulunan 65 kilometre uzunluğundaki yolda bir greyder, bir dozer, bir ekskavatör ve 10 personel ile sürdürülen çalışmalar sonucunda yolun genişliği 4 metreden 7 metreye çıkarılırken, trafik akışının ve güvenliğinin daha iyi hale getirilmesi planlanıyor. Alaçam, Aşağı Köselerli, Aydınoğlu, Bozdoğan, Çatakbağ, Güzelköy, Hacıilyaslı, Hamam, Irmaklı, İlice, Kavaklı, Köselerli, Özköy, Özlü, Sakız, Sarıveliler, Suçatı, Yalnızcabağ, Yeşilköy ve Yukarı Köselerli Mahalleleri sakinlerinin kullandığı Derepazarı Yaylası yolunda gerçekleştirilen çalışmalarla önümüzdeki yıllarda yayla mevsiminde vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşamaması planlanıyor.
TURİZM CANLANACAK
Yoğun olarak yaylacılar tarafından kullanılan yol aynı zamanda tarihi ve turistik alanlara ulaşım için de kullanılıyor. Mut’ta tarih turizmi açısından önem taşıyan Balabolu Harabeleri’ne ve inanç turizmi açısından da bölgede ayrı bir öneme sahip olan Nure Sofi Türbesi’ne ulaşımın sağlandığı yolda yapılan çalışmaların Mut İlçesi’ne turistik yönden de katkı sağlaması bekleniyor. Mut İlçesi’nde üretilen kayısı, zeytin, elma, üzüm ve incir gibi iç ve dış pazarda yüksek maddi değere sahip tarımsal ürünlerin hızlı ve sağlıklı bir şekilde merkeze nakliyesinin gerçekleşmesine olanak verecek olan Derepazarı Yaylası yolunun tamamlanmasının ardından Mut ekonomisinin maddi değerinin de yükselmesi hedefleniyor. Uzun yıllardan bu yana yapım bakım ve onarım çalışmaları yapılmayan yolda yürütülen çalışmaların mevsim şartlarına bağlı olarak 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.
BÖLGE SAKİNLERİ, ÇALIŞMALARDAN MEMNUN OLDUKLARINI DİLE GETİRDİ
Derepazarı Yaylası’nda ikamet eden Mehmet Ali Ulutaş, yolun yapımına ilk olarak 1950’li yıllarda insan gücü ile başlandığını ifade ederek, yolun bakımsız olmasından dolayı yalnızca hayvanlar ile ulaşım sağlandığını belirtti. Ulutaş, yılda veya iki yılda bir defa uzun uğraşlardan sonra yolun düzeltmesi için greyder gönderildiğini vurgulayarak, “Şu Allah’ın işine bak böyle bir güzel iş, böyle güzel bir yatırım kime nasip oldu. Ne mutlu sebep olana. Yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Yedi ceddi nur içinde yatsın. Şu yatırımı görünce, şu ayağımıza gelen hizmete bakılınca sebep olanların hakkı yenmez de ödenmez de. Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Binlerce defa teşekkür ederim. Ne mutlu böyle bir insan Mersin’e ve Mersinimiz’e seçilmiş, kırın başına, 2 bin rakıma hizmet göndermiş. Ben daha ne isterim. Başka bir şey istemem. Allah’ın tüm selameti onun üzerine olsun” dedi. Sakız Mahallesi sakinlerinden Mehmet Gönendi ise yolun uzun zamandır yapılmadığını ifade ederek, “Yapanlardan Allah razı olsun” dedi. Yol yapılmadan önce çok sıkıntı çektiklerini dile getiren Gönendi, yolun yapımının tamamlanmasının ardından ulaşımın artık daha kolay olacağına dikkat çekti. Özlü Mahallesi sakinlerinden Mustafa Ak, “Vahap Seçer Başkanımız’ın Derepazarı yolunda başlattığı hizmetten dolayı teşekkür ediyoruz. Memnunuz ve devamını bekliyoruz” diye konuştu.