TARKİM Genel Müdürü’nden arkadaşına indirim kıyağı


Tarım Kredi Kooperatifleri İştirak şirketi olan TARKİM’le ilgili iddiaları meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin’in arkadaşının firmasına zirai ilaçları yüzde 40 daha ucuza sattığını iddia ederek, “Doğruysa konuyla ilgili ayrıntılar nelerdir? Bu indirimli satış ne sebeple ve nasıl bir kamu yararı gözetilerek yapılmıştır? Bu konuda idari bir işlem ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmış mıdır? Bu konuda neden kamuoyu bilgilendirilmemiştir? TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin bu sebeple mi görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır?” diye sordu.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 15:35

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi. Girdi maliyetlerinin hızla arttığı, ekonomik kriz ve pandemi koşullarında üretimin iyiden iyiye zorlaştığı, icralık olan borçlar sebebiyle çiftçinin üretimden uzaklaşmaya başladığı kritik bir dönemden geçildiğini kaydeden Turan, “Dolar kurundaki hızlı artış, girdi maliyetlerini sürekli yukarı çeken etkenlerin başında geliyor. Bunlar arasında ilaç, ithalat yoluyla temin edildiği için hızlı yükselen girdi kalemlerinin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

İDDİALAR DOĞRU MU?

 

“Ürün almak için ilaç kullanma zorunluluğu ile ilaç fiyatları arasındaki çelişki, çiftçiyi mağdur ediyor. İlaç fiyatlarının yükselmesine paralel olarak ilaç fiyatlarının desteklenmemesi, ödeme kolaylıklarının sağlanmaması da çiftçimizi zora sokan bir başka neden.  Bu konuyla ilgili olarak geçtiğimiz dönemde bir Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TARKİM’de zirai ilaçla ilgili çiftçiye yapılmayan indirimli satışın, şirketin genel müdürü tarafından arkadaşının şirketine yaptırıldığına dair haberler ortaya çıkmıştı. Şirket Genel Müdürü Mehmet Derin’in arkadaşının olduğu iddia edilen bir şirkete sattığı zirai ilaçların Tarım Kredi’nin birim kooperatiflerine satılan fiyatın yüzde 30-40 daha aşağısında olduğu iddialar arasındaydı. Bölge birlikleri de şirket genel müdürünün arkadaşının şirketine yaptığı bu indirimi doğrulamışlardı” denilen önergede şu sorular soruldu: Yukarıda geçen iddialar doğru mudur? Doğruysa konuyla ilgili ayrıntılar nelerdir? Bu indirimli satış ne sebeple ve nasıl bir kamu yararı gözetilerek yapılmıştır? Bu konuda idari bir işlem ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmış mıdır? Bu konuda neden kamuoyu bilgilendirilmemiştir? TARKİM Genel Müdürü Mehmet Derin bu sebeple mi görevinden istifa etmek zorunda kalmıştır?” diye sordu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA