Anamur’da atıklar üretime dönüşecek


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında ana belediye binasına ve ek hizmet binalarına sıfır atık belgesi almaya hak kazanan Anamur Belediyesi, ilçenin tamamında uygulayacağı geri dönüşüm çalışmaları ile Anamur geneli için sıfır atık belgesi almak üzere çalışmalarına başladı. Çalışmalar hakkında konuşan Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, "İsrafı önlenmek, atık oluşumunu en aza indirmek ve atıkların geri dönüştürülmesini sağlamak üzere başlattığımız Sıfır Atık, Temiz Anamur projesi ile ilçemizi atıklarını bile üretime dönüştüren bir kent yapmayı hedefliyoruz" dedi.

 

Tarih : 7 Mart 2021 Pazar 12:24

Hüseyin KIRKGÖZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında ana belediye binasına ve ek hizmet binalarına sıfır atık belgesi almaya hak kazanan Anamur Belediyesi, ilçenin tamamında uygulayacağı geri dönüşüm çalışmaları ile Anamur geneli için sıfır atık belgesi almak üzere çalışmalarına başladı. Ana hizmet binası ve ek hizmet binalarında gerekli çalışmaları tamamlayarak belediyenin bütün birimleri için sıfır atık belgesi alan Anamur Belediyesi, ‘’Sıfır Atık, Temiz Anamur’’ sloganı ile başlattığı proje kapsamında ilçe geneline atık ayrıştırma sepetleri dağıtımına başladı.

"ANAMUR IÇIN SIFIR ATIK BELGESI ALMAYI HEDEFLIYORUZ"

İlçenin en yoğun bölgelerinden birisi olan Atatürk Bulvarı’nda başlatılan atık ayrıştırma sepeti dağıtımı sırasında proje ile bilgi veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç; ‘’İsrafı önlenmek, atık oluşumunu en aza indirmek ve atıkların geri dönüştürülmesini sağlamak üzere başlattığımız Sıfır Atık, Temiz Anamur projesi ile ilçemizi atıklarını bile üretime dönüştüren bir kent yapmayı hedefliyoruz. Şu an için ana belediye binamız ve ek hizmet binalarımızın tamamında belge için gerekli şartları oluşturduk ve sıfır atık belgemizi aldık. Bugün itibari ile de bütün Anamur için sıfır atık belgesi almayı hedefliyoruz. Belediye olarak sıfır atık belgesinin alınması konusunda gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik. Biz Anamur Belediyesi olarak sıfır atık projesi ile ilgili bütün prosedürleri yerine getirdik. Çevre kirliliğinin önüne geçmek, enerji kaynaklarımızı daha verimli kullanabilmek ve gelecek nesillerimize daha temiz bir Anamur bırakabilmek için bütün hemşehrilerimizi atıkların ayrıştırılarak atılması konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

ANAMUR'DA DENETİMLER SIKLAŞTI

Öte yandan korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ‘’Maske, Mesafe ve Temizlik’’ kurallarına uyum denetlendi. Anamur Kaymakamı Aydın Memük başkanlığında gerçekleştirilen denetime, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Anamur Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Jandarma Komutanı Savaş Cingöz, ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cem Adil, muhtarlar ve zabıta personeli katıldı. İlçe bazında tedbirlerin uygulanacağını kaydeden Anamur Kaymakamı Aydın Memük, “Kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; aziz milletimizin bugüne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakarca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etken olarak görülmektedir” dedi. Memük, denetimlerin sıklaştırılacağını da kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA