Köylüler MESKİ’den içme suyu istedi


Mersin’in Mut ilçesine bağlı Kumaçukuru Mahallesi sakinleri içmesuyu ihtiyacının karşılanması için Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Mut Şube Müdürlüğünden yardım istedi.Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi ve Mut Siyasi Koordinatörü Selahattin Arslan,ise "MESKİ olarak tespitlerimizde içme suyu konusunda problem yaşanmıyor" dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2021 Salı 11:56

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Köylüler toplu halde MESKİ Mut Şube Müdürlüğünde toplanarak sorunlarını dile getirdi. Göçün önlenmesi için köylerine su getirilme için yetkililerden yardım isteyen Kumaçukuru Mahalle Muhtarı Ali Yıldız, “Bu mücadelemde içme suyunu tekrar köyüme kazandırabilirmiyim diye yola çıktım bu yolda da içme suyunun gerek sondaj gerekse başka bir yöreden getirebilmek için dilekçelerimi sundum. İnşallah Kumaçukuruna içme suyunu getireceğiz" dedi. Köylülerin sorunlarını dinleyip çözüm konusunda yardımcı olacaklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Selahattin Arslan ise, “Kumaçukuru köyümüz şu anda içme suyu konusunda vatandaşlarımız belli bir istekte tereddütteler. Yani yeterli su kalmadığını ifade ediyorlar ancak, Bizim MESKİ olarak tespitlerimizde içme suyu konusunda problem yaşanmıyor" dedi. 


YER ALTI SUYU ARANACAK


İleri tarihlerde meydana gelebilecek su ihtiyacını karşılamak için biz muhtarla buradaki vatandaşlarla konuştuklarını ve  görüştüklerinin altını çizen Arslan, gerektiğinde kendilerinin ön gördüğü noktalarda MESKİ olarak, yeterli içme suyunu daha kaliteli bir içme suyunu temin edebilmek için vatandaşların talebi doğrultusunda gerekirse yer altı suyu arayarak, yani sondaj çalışması yaptırarak MESKİ bünyesinde daha kaliteli bir içme suyunu vatandaşlara temin etmek için ön çalışmaları başlatacaklarını belirterek, "Vatandaşlar içme suyuna en kaliteli bir şekilde kavuşmaları bizim asli görevimiz. Bu konuda da üzerimize düşen her türlü çalışmayı yerine getiririz” dedi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA