Cizrespor’a tepki


Misli.com 3. Lig 3.Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu- Cizrespor deplasmanında 2 puan bırakırken devre arasında ve maç sonunda yaşanan olaylar damga vurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçel İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, "Bu ahlak dışı saldırıların onurlu Cizre halkıyla hiçbir ilgisi olmayıp, sorumlusu tamamen Cizrespor’un tribünde yer alan bazı yöneticileri ve bunların tetikçisi konumundaki bir kaç kişidir" dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2021 Cumartesi 17:02

Hüseyin KIRKGÖZ


Misli.com 3. Lig 3.Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu- Cizrespor deplasmanında 2 puan bırakırken devre arasında ve maç sonunda yaşanan olaylar damga vurdu. İçel TV ekranlarında yayınlanan İçel Gündemine telefonla bağlanan Basın Sorumlusu Halim Yiğit, "İçel idman Yurdu Spor Kulübü sahasında karşılaştığı rakiplerini bugüne kadar Mersin'e yakışır bir misafirperverlikle centilmence, saygı ve etik değerlere bağlı kalarak ağırlamanın ve karşılaşma sonunda misafirlerini güvenle yolcu etmenin gururu ve onurunu taşımış bir Kulüp olduğunu bütün kamuoyu takdir eder. Ligin 25. haftasında deplasmanda karşılaştığımız Cizrespor karşılaşması maalesef üzücü olaylara sahne olmuş, takım kafilemiz sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmıştır. Bu ahlak dışı saldırıların onurlu Cizre halkıyla hiçbir ilgisi olmayıp, sorumlusu tamamen Cizrespor'un tribünde yer alan bazı yöneticileri ve bunların tetikçisi konumundaki bir kaç kişidir" ifadelerini kullandı. 


"YAPILANLAR MEDENİYETLER ŞEHRİ CİZRE'YE İHANETTİR"


Ligin ilk yarısında Mersin'de oynanan maçta Cizrespor yöneticilerini çok iyi ağırladıklarının altını çizen Halim Yiğit, "Ligin ilk yarısında kentimizde oynanan karşılaşma öncesi otelde kendilerini ziyaret ederek baklava ikram ettiğimiz bu kişilerin provokasyonları sonucunda hem saha içinde hem de saha dışında sözkonusu saldırılar gerçekleşmiştir. Kentine ve takımına saygısı olmayan bu kişilerin ahlak dışı davranışları, dünya tarihinin en büyük medeniyetlerini bünyesnde barındırmış “Medeniyet Şehri Cizre”ye hanet niteliğindedir. Cizrespor kalecisi, maçın başından sonuna kadar futbolcularımıza ve teknik direktörümüze küfür ve hakaretlerde bulunarak bir futbol emekçisi olarak mesleğine ve meslektaşlarına  ne derece saygısız olduğunu göstermiştir. Kendini bilmez üç beş Cizrespor yönetcisi ve bunların tetikçileri, yöneticilerimize yönelk küfür ve hakaret dolu saldırılarda bulunmuşlardır. Devre arasında Görevi ne olduğu belirsiz Emin Enkçü adındakı şahıs ve kaleciler futbolcularımıza saldırmış, bu saldırı sonucunda futbolcumuz Emrullah Yıldırım sakatlanarak karşılaşmaya devam edememiştir" şeklinde konuştu. 


"MAÇ BOYUNCA KÜFÜR YEDİK"


Teknik heyet, futbolcu ve yöneticilerin maç boyunca küfürlere ve hakaretlere maruz kaldığına dikkat çeken Yiğit, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: "Maçtan önce organize edilmiş top toplayıcı çocuklar maç boyunca futbolcularımıza küfürler etmesine rağmen ancak 90.dakikada hakem tarafından saha dışına alınmıştır. Maç sonunda yine organize edilmiş bir şekilde birkaç taraftar tarafından otobüsümüze alçakça saldırılmış, otobüsümüzün camı kırılmış ve otobüs içerisinde bulunan futbolcularımız darbe almaktan mucize eser kurtulmuşlardır. Protokol trübününde yaklaşık 150-200 taraftar bulundurmak suretiyle Covd-19 Salgını nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talmat’a muhalefet edilmiş, yetkililer bu duruma göz yummuş, yöneticilerimize 20 kişilik protokol tribünü hakkı olmasına rağmen tek kişilik kontenjan verilmştr. Tüm bu saldırılar ve olumsuzlukların sorumlularının onurlu Cizre halkına hesap vereceği umuduyla; bir daha bu tür olayların yaşanmaması dileklerimizi kamuoyunun takdirine saygıyla arz ederiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA