Menfezler düzenli olarak temizleniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı yer altı ekipleri, kent genelindeki 862 menfezde yürüttüğü temizlik ve ilaçlama çalışmalarıyla hem larva oluşumunun önüne geçiyor hem atıkların menfezlerden denizlere karışmasını engelliyor hem de olası ani yağışlarda sel oluşumunun önüne geçiyor. Mersin genelinde biyosidal mücadele çalışmasının yapıldığı 160 bin 330 kaynak noktasının 862’si menfezlerden oluşuyor. Ekipler, neredeyse tüm gün ışığı görmeden bu menfezlerde temizlik ve ilaçlama çalışması yürütüyor.

 

Tarih : 19 Mart 2021 Cuma 12:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerinin yerin üstündeki çalışmalarının yanı sıra yerin altındaki ilaçlama ve temizlik çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde oluşturulan ekipler, 160 bin 330 kaynak noktasında düzenli olarak biyosidal uygulama yapıyor. 106 araç ve 228 ekipman ile yer üstü ve yer altında çalışma yürüten 406 personelin rutin çalışmaları ile larva üremeleri minimize ediliyor.

MENFEZLER LARVA ÜREMESINE EN MÜSAIT ALANLARDAN BIRI


Gölet, havuz, rögar, bataklık, foseptik, kanal, hidrofor kuyusu, mazgal, durgun su birikintileri, dere yatakları, metruk alanlar, çöp konteynerleri, ahır, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temeli çukurlarında biriken sular, su varilleri, bodrumlarda oluşan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, gübrelik alan gibi farklı 22 kaynak türünde 160 bin 330 kaynak noktasında ilaçlama yapan ekiplerin bir diğer ilaçlama ve temizlik alanını da menfezler oluşturuyor. Yağmur olmayan dönemlerde durgun ya da yavaş akan su birikintisinin olduğu menfezler de larva üremesine en müsait alanların başında geliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde kurulan yer altı ekipleri, menfezlerde neredeyse bütün gün, gün ışığı görmeden temizlik ve ilaçlama çalışmaları yürütüyor. Kent genelinde bulunan toplam 160 bin 330 kaynak noktasından 862’sini oluşturan menfezler, ekiplerin rutin çalışmaları ile önce temizleniyor. Yapılan temizlik kapsamında birikintileri, çamurları, atıkları temizleyen ekipler, ekipmanları ile menfezleri açarak su akışını sağlıyor.


EKIPLER KEPÇENIN GIREMEDIĞI YERLERE BILE MÜDAHALE EDIYOR


Ekipler, temizlik çalışmalarının ardından biyosidal mücadele aşamasına geçiyor ve ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Larvasit uygulaması yapan ekipler, durgun su birikintisi dolayısıyla oluşabilecek larvaların önüne geçiyor. Yapılan temizlik çalışması sayesinde ekipler, hem larva oluşumunun hem de menfezi tıkayan atıkları temizleyerek ani yağışlarda sel oluşumunu önlüyor. Ayrıca menfezde biriken insan kaynaklı atıkların da denize karışmasını engelliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, çok zor koşullarda da çalışma yürütüyor. Bunlardan birinin örneği son olarak Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde yürütülen çalışma oldu. Çalı ve balçıkla kaplanan ve kepçe ile müdahalenin imkansız olduğu menfezde ekipler, çalıları kesip yaktı. Zorlu koşullarda gün boyu çalışan ekipler, suyun önünü açarak ilaçsız çözüm sağladı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA