Kazananlar belli oldu


Akdeniz Belediyesi’nin ilçenin tanıtımına katkı sağlamak ve saklı kalmış güzellikleri ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen ’Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu. 328 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada ilk 3’e giren fotoğraf ödül kazanırken, 21 fotoğraf ise sergilenmeye layık görüldü.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 14:19

Hüseyin KIRKGÖZ


Akdeniz Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen “Akdeniz’de Yaşam” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasının sergisi ve ödül törenine,  Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Belediye Meclis Üyeleri, basın görevlileri ve konuklar katıldı. Fotoğraf yarışmasına 378 eser başvurdu. Yarışmanın Jüri üyeleri; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, tarihçi yazar Ömer Çelikaslan, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, gazeteci Mehmet Miras ve gazeteci Sedat Yılmaz yaptı. Jüri üyeleri 328 eser arasından seçim yaptı. Dört eser ödül aldı.


"AKDENİZ MERSİN'İN KALBİ"


Törende konuşan Başkan Gültak, Akdeniz ilçesinin, Mersin’in kalbi olduğunu belirterek, “Akdeniz bir yandan sporun merkezi, bir yandan  kültürün, sanatın merkezi, bir yandan tarım bir yandan da sanayi. Böyle güzel bir ilçemiz var mı? Şehrin kalbi, Akdeniz yaşamıyorsan Mersin yaşamıyor. Limanıyla, Serbest Bölgesi ile, tarihi bulunduğumuz mekanların hepsi Akdeniz’de, çok şükür Kültür Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızla birlikte açmak nasip oldu. Bir yandan tarih, bir yandan tarım , bir yandan deniz, bir yandan kültür. Hristiyan, arap, kürt kardeşlerimiz burada, Yörük kardeşlerimiz burada. Akdeniz çok zengin bir yer. Aslında Akdeniz’i özetleyen tek kelime şehrin kalbi. Kalbin iyi çalışması için de  bir çok faaliyetlerde bulunuyoruz. Zaman zaman spor faaliyetlerine önem veriyoruz ki birkaç hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanımız  ve Spor ve Gençlik Bakanımızın katılımları ile birlikte, Spor Toto üzerinden yaptığımız bütün bitmiş tesislerin açılışlarını yapacağız. Bakanlarımızdan da inşallah yeni tesislerin sözlerini alacağız diye tahmin ediyorum. Bir yandan bu mekanı Kültür ve Turizm Bakanlığımızla kazandırdık.Çok yakın tarihte vali beyle yürüttüğümüz İz Bırakanlar Müzesini açacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Hazine ve Maliye Bakanıyla yaptığımız konuşma sonucunda, Akdeniz’in ilk kitabının yazarlarından biri olan Mustafa Erim hocamız burada, kendisi Kent Konseyi Başkanı. O kitabı kendilerine takdim ettim.Şimdi Osmanli kütüklerinden Hamidiye Karakolunun röleve ve diğer projeleri çıkacak ve Anıtlar Kurulundan çıkacak ve üçüncü etabı olan kışlayı Millet Bahçesi olarak hayata geçirmiş olacağız. Bunları neden anlatıyorum çünkü bir yandan spor, bir yandan kültürel faaliyetler, Mersin’in tarihi dokusu var. Birini Mersin’e getirdiğinizde Marina’ya mı götüreceksiniz. Buralara getireceksiniz tabiki. Gençlere çok önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.


"HOBILERIMDEN BIRI DE FOTOĞRAF ÇEKMEK"


Akdeniz’in deniz görmeyen, havuz görmeyen gençleri devletin imkanları ile karşı karşıya getireceklerini kaydeden Başkan Gültak, "Pandemi izin verirde dillere destan olmuş Balık Festivali’ni bu yıl yapmayı planlıoruz. Hastane Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde arkadaşlarımız çevreyle ilgili bir sunum yaptı ve bu çok dikkat çekti. Çevre kirliliğinden kaynaklı hayvanların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeye çalıştık. Bu kültürel faaliyetlerinden bir tanesi de bu fotoğraf oldu. Akdeniz madem şehrin kalbi ve tarihi dokuya sahip bir ilçe bir yarışma yapalım dedik. Herkes katılsın ve jüri üyemiz olsun dedik. ‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu bu fotoğraf yarışmasını bakarlar, incelerler dedik. Mütevazi ödülleri ile ilk üçü belirlemiş oluruz dedik. Ödülden çok amacımız Akdeniz’deki saklı kalmış yaşamları, dokuyu, kültürleri ve tarihi mekanlarım ön plana çıkmasını amaçladık. İlçemizi hem Mersin’de hem Türkiye’de  daha çok tanıtım yapılmasını amaçladık. Toplam 328 fotoğraf yarışmaya katılmış, bunlardan jüri tarafıdan değerlendirilip, 21 tanesi sergilenme imkanı buldu. Finale kalan ilk dördü de görmüş olacağız. Birinci olan 3 bin TL, ikinci kardeşimize 2 bin TL ve üçüncü kardeşimize de  bin TL ödül veriyoz. Dördüncü olana jürimizin bir ödülü var. Burada bu faaliyeti gösterip, Akdeniz’i tanıtılmasında emeğe geçen başta bürokratlarımız ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu mekan ilk kez kullanılıyor ve bir kültürel faaliyeti gerçekleştiriyoruz. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün çalışmaları ile hayata kazandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanımız ve Hazine ve Maliye Bakanımızın emekleri çok. Yarışmaya ben katılmadım, iyi fotoğraf çekerim o yüzden ben  ödül almıyorum merak etmeyim. Hobilerimden biri de fotoğraf çekmek. Umarım arkadaşlarımız da güzel enstantaneler yakalamışlardır" dedi. 


ÖZKAN: "ÇOK FAZLA BAŞVURU ALDIK"


Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan ise, "Mersin bizler için önemli, Akdeniz’in incesi ve çok önemli bir şehrimiz. Görev yaptığım Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü açısından da özellile plastik sanatlar, görsel sanatlar alanında bu pandemiden önce dikkate aldığımızda en fazla toplumun ilgi çektiği, çok fazla başvuru aldığımız bir yer Mersin. Bu bizim çok değerli. Bu kültür ve sanatın bu kadar etkin olduğu bir şehirde mekan en önemli sorun. Bu mekan konusunda elimizden geldiği kadar bu şehrimize farklı kültür ve sanatın sergilenebileceği ve toplumla buluşabileceğimiz mekanların olması inancındayım. Mersin’deki bu atmosferin farkındayız ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yarışma bu yüzden çok önemli, Akdeniz’i ve yaşamı. Fotoğraf çok önemli, bugün yakaladığınız kareler o anki güzellikleri kayıt altına almak gerekir. Bu yarışmaların yapılması toplumu canlı tutmak çok önemli. Cüzi miktarlarda da olsa gençleri buna teşvik etmek önemli. Çok mutlu oldum burada sizlerle birlikte olduğum için" ifadelerini kullandı. 

328 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada ilk 3’e giren fotoğraf ödül kazanırken, 21 fotoğraf ise sergilenmeye layık görüldü. Yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini Başkan Gültak, Kaymakam Pamuk ve Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan verdi. Ödül töreninin ardından katılımcılar, sergilenen fotoğrafları gezdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA