Yine muz gemisi, yine kokain!


Türkiye’nin en büyük kokain operasyonu Mersin Limanı’nda gerçekleştirildi. Operasyonda, Ekvator’dan Mersin Limanı’na gelen bir gemide 1 ton kokain maddesi ele geçirildi. Muz kutuları içine saklanan uyuşturucudan alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analizi sonucunda kokain olduğu anlaşıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti. Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, "Elbette gözaltılarımız ve yakalamalarımız olacak" dedi.

 

Tarih : 16 Haziran 2021 Çarşamba 12:54

Necdet TAŞ


Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Ekvator’dan Mersin Limanı'na gelen bir gemide muz yüklü konteyner içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine harekete geçti. Limana gelen Liberya bandıralı gemide yapılan ortak operasyonda, 1 ton kokain ele geçirildi. Ele geçirilen kokain, Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binası bahçesinde sergilendi.


“HASSAS BURUNLU DEDEKTÖR KÖPEKLER DEVREYE GIRDI”


Ekvator’dan yüklenerek Türkiye’ye muz taşıdığı beyan edilen şüpheli bir konteyner, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takibe alındı. Geminin Mersin Limanı’na yanaşmasının ardından Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOTİM ekipleri tarafından şüpheli konteyner, x-ray taramasına sevk edildi. Şüpheli yoğunluk tespit edilen taramada hassas burunlu dedektör köpekler devreye girdi. Dedektör köpeklerin de konteynerdeki yüke tepki vermesi üzerine yapılan detaylı aramada konteynerde yüklü eşya içerisine gizlenmiş vaziyette tarihi bir uyuşturucu sevkiyatı yapıldığı belirlendi. Muz kutuları içine saklanan uyuşturucudan alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile analizi sonucunda kokain olduğu anlaşıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerince yakalanan 1 ton 150 kilo kokain, bugüne kadar Türkiye’de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı kokain olarak kayıtlara geçti.


GEMİ 1 AYDIR TAKİP EDİLİYORDU


Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, burada yaptığı açıklamada, Mersin Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile beraber yaklaşık bir aydır konuyu takip ettiklerini söyledi. Cihan, “Ekvator ülkesinden Mersin Limanına muz yüklü bir gemide kokain geleceği bilgisi üzerine yapılan çalışmamız başarılı bir yakalamayla bugün sona ermiştir. Bu yakalamada 1 ton kokain yakalaması gerçekleşmiştir. Çalışmalarımız devam etmekte, uyuşturucuyla mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir” dedi. Ele geçirilen kokain miktarının Türkiye’de şu ana kadarki yakalama rekoru olduğunu vurgulayan Cihan, “2019 yılında yine burada Mersin Emniyet Müdürlüğünün 615 kilogram kokain yakalaması vardı. Bu yakalamayla da bu rekoru egale etmiş olduk. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağız” diye konuştu. Cihan, muz kolileriyle ilgili bağlantı ve gözaltılarla ilgili çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerek, “Elbette gözaltılarımız ve yakalamalarımız olacak. Şu anda tahkikat ve soruşturmamız devam ediyor” dedi 


TİCARET BAKANI'NDAN TEBRİK


 Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mersin Limanı’nda 1 ton ile Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasına imza atan Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik etti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu yakalamanın Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalaması olduğunu duyurdu. Ayrıca Bakan Muş, bu operasyonda görev alan Gümrük Muhafaza ekiplerini tebrik ettiğini ifade etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA