Manevi Komutan Mehmet Akif Ersoy’du!


“Milli Mücadele Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy” başlıklı konferansta konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Asker, milli mücadelenin manevi alandaki başkomutanının Mehmet Akif Ersoy olduğunu söyledi.

 

Tarih : 12 Mart 2022 Cumartesi 15:04

İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği kapsamında Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından “Milli Mücadele Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy” başlıklı konferans düzenlendi. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Fen-Edebiyat Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Asker, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 17 Şubat 1921'de Sırat-ı Müstakim ve Hakimiyet-i Milliye gazetelerinde yayımlanan ve Hamdullah Suphi Bey'in 1 Mart 1921’de Meclis'te okumasından sonra ayakta alkışlanan İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 101 yıl geçti. İstiklal Marşı, Batı Anadolu henüz Yunan orduları tarafından işgal altında iken, Millî Mücadele’nin kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin cesaretine ve özverisine güveni, Türk ulusunun bağımsızlığına, vatanına ve dinine bağlılığını dile getirir” dedi.

“ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

İstiklal Marşı’nın, yazıldığı ilk günden bu yana milletimizin güçlü aidiyet duygusuyla geleceğe karşı umut ve cesaretle bakmasını sağlayan bir "milli mutabakat metni" olarak kabul gördüğünü ve “milli mücadele ruhunun aynası” olduğunu ifade eden Doç. Dr. Ahmet Asker, “Millî Mücadele Ruhu hem savaşta vatanımızın savunmasında ve hem de barışta ülkemizin, Atatürk’ün işaret ettiği hedef olan çağdaş uygarlık seviyesine yükselmesi için el birliği, gönül birliği sağlanmasında çok önemli ve büyük bir rol oynamış ve oynamaya devam etmektedir. Bu mücadele kararlılığı ve azmi, 1877-78 yıllarındaki 93 Harbi’nde, 1911-12’deki Trablusgarp savunmasında, 1912-13’teki Balkan Savaşları’nda ve 4 yıl boyunca aynı anda birçok cephede devam eden I. Dünya Savaşında kendini göstermiştir” ifadelerini kullandı. Milli mücadele ruhu olmasaydı, milli ve bağımsız bir devlete sahip olmayacağımızı ifade eden Doç. Dr. Ahmet Asker, milli mücadelenin manevi alandaki başkomutanının ise Mehmet Akif Ersoy olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin hangi tarihsel koşullar altında ilan edildiğini ve Mehmet Akif’e İstiklal Marşı’nı yazdıran tarihsel süreçleri de detaylı bir şekilde katılımcılara aktaran Doç. Dr Ahmet Asker, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA