Çukurova, 16’ncı galibiyetin peşinde


Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 22’nci haftasında deplasmanda oynayacağı UMF Yapı İzmit Belediyespor maçını kazanarak, galibiyet sayısını 16’ya çıkarmak istiyor.

 

Tarih : 19 Mart 2022 Cumartesi 14:48

EuroCup Women'da adını dörtlü finale yazdırarak moral depolayan Mersin ekibi, Pazar günü oynanacak müsabaka için bu sabah İzmit'e gitti. Ligde oynadığı 19 karşılaşmanın 15'inden galibiyetle ayrılan ÇBK, rakip potalara bin 498 sayı gönderdi, kendi potasında bin 210 sayı gördü. Küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya olan 6 galibiyetli İzmit temsilcisi ise 20 maçta bin 405 sayı kaydetti. Ayrıca iki takım arasında oynanan son 3 maçı Çukurova Basketbol kazandı. Konuk ekibin bu maçtaki en büyük kozu 18,53 sayı, 3,73 asist ortalaması ve 18,27 verimlilik puanı ile oynayan Tiffany Hayes olacak. Turuncu-lacivertliler İzmit'i mağlup etmesi halinde üst üste 6'ncı zaferini elde edecek ve ligdeki galibiyet sayısını 16'ya yükseltecek. Pazar günü Kocaeli Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak olan maç, saat 14.00'ten itibaren YouTube/TBF TV üzerinden naklen yayınlanacak.

“ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”

Öte yandan Çukurova Basketbol’da FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda (EuroCup Women) yarı finale yükselmenin sevincini yaşanıyor. Kupaya sadece 2 maç uzaklıkta olduklarını belirten Başantrenör Aziz Akkaya, "Şampiyonluğa inancımız tam" dedi. Çukurova Basketbol, çeyrek final ilk karşılaşmasında deplasmanda 64-77 mağlup ettiği Fransa temsilcisi LDLC Asvel Feminin'i, Mersin'deki rövanş mücadelesinde de 82-68 yenerek adını son 4 takım arasına yazdırdı. Tribünlerdeki 6 bin taraftarın desteğiyle hava atışından son saniyeye kadar üstün bir oyun sergileyen turuncu-lacivertlilerde 18 sayı kaydeden Tiffany Hayes maçın en skorer ismi olurken, DeWanna Bonner 17, Temi Fagbenle 16, Jasmine Thomas ise 14 sayı ile çift hanelere ulaştı.

"SADECE 2 MAÇIMIZ KALDI"

Mücadelenin ardından maça ve şampiyonluk hedefine ilişkin açıklamalarda bulunan ÇBK Başantrenörü Aziz Akkaya, "İlk 2 çeyrek gerçekten mükemmel basketbol oynadık, inanılmazdı. Şimdi yarı finaldeyiz ve sadece 2 maçımız kaldı. Herkese kupayı çok istediğimizi gösterdik. Şampiyonluğa inancımız tam. Organizasyona, taraftarlara, oyuncularıma herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kulüp için emek gösteren herkesi kutluyorum" diye konuştu. Turuncu-lacivertlilerin yıldızlarından Tiffany Hayes ise zorlu bir eşleşmeden zaferle ayrıldıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "2 maçı da çok kararlı ve doğru bir şekilde oynadık. Akıllı oynadık ve oynadığımız oyundan keyif aldık. Bugün de özellikle ilk çeyrekte çok iyi oynadık, 30 sayı attık. Maçı kazanıp tur atladığımız için çok mutluyum. Şimdi final fourdayız ve umarım sonunu da getirip bu kupayı alacağız" ifadesini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA