Yazmış olduğu şiir kitabının gelirlerini binlerce çocuğun eğitimine bağışlayan Şair Yazar İş insanı Dervişoğlu, geçen sene Pandemi sürecinde maddi yetersizlikler sebebiyle online eğitime erişemeyen çocuklar için başlattığı kampanyayla 6 ayda 2 binin üzerinde tablet bilgisayarı dezavantajlı çocuklarla buluşturdu. Mersin, Ağrı ve diğer yerlerde öğrencilere tablet yardımlaşmasında bulunan Dervişoğlu, yaptığı bu anlamlı çalışmayla takdir topladı. Birçok kez yazılı, işitsel ve görsel medyaya çıkarak öğrencilere tabletlerin ulaştırılması yönünde çağrılarda bulunan aktivist Dervişoğlu, kız çocukların eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi. Tablet bilgisayar dağıtımlarında şehir merkezlerindeki okulların yanı sıra kırsal kesimlerdeki köy okullarına kadar giderek çocuklara tablet bilgisayarları bizzat eliyle teslim eden Dervişoğlu, aynı zamanda onlarca dezavantajlı dernekte işitme engelli, ortopedik engelli, görme engelli otizmli, roman, kimsesiz ve istismara uğramış çocuklara da tablet bilgisayar dağıtımı yaptı. Bu dağıtımlarda şehit ve gazi çocuklarını da unutmadı.
“BELGESELDE DUYGU YÜKLÜ GÖRÜNTÜLER YER ALIYOR”
“Postmodern Derviş” olarak tanınan Dervişoğlu’nun kar kış demeden geçen sene Şubat ayında binlerce kilometrelik yol kat ederek Ağrı’da yardımlaşmada bulunması belgesel oldu. 55 dakikalık belgeselde Dervişoğlu’nun Mersin’den Ağrı’ya yolculuğu ve kar kış demeden Ağrı’nın köylerine giderek kız çocuklarına tablet verilmesi yer alıyor. Duygu yüklü görüntülerin yer aldığı belgeselde çocukların tableti almasıyla mutluluk yaşadıkları ve Dervişoğlu’na teşekkür ettikleri görülüyor. Belgeselde tableti alan bir kız öğrencinin mühendis olmak istediğini söylediği görülüyor. Yoğun ilgi gören belgesel kısa sürede 155 bin kişi tarafından izlendi. Belgesel Dervişoğlu’nun Youtube sayfasında 55 bin izlenme alırken, istigram sayfasında ise 100 bin görüntülenme aldı.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
Belgeselle ilgili konuşan Dervişoğlu;” Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim görmek zorunda kalan öğrencilerimizden bir kısmı ekonomik durumları olmadıkları için tablet alamadılar ve bundan dolayı eğitimlerini yeteri kadar yerine getiremediler. Biz Mersin’de ve birçok yerde tablet dağıttık. Ağrı’daki bir arkadaşım bana Ağrı’da da bir sürü öğrencinin tabletinin olmadığını aktardı. Ağrı’ya gittim ve tabletleri çoğu kız öğrenciler başta olmak üzere öğrencilerimize tablet yardımında bulunduk. Kar ve soğuk olmasına aldırış etmeden yardımlarımızı yaptık. Ağrı’nın Diyadin, Doğubeyazıt ilçeleri ile köylerine de gidip tablet dağıttık. Öğrencilerimiz ve velileri çok sevindiler. Bu yardımlaşma çalışmamız belgesel oldu. Belgeselin bu kadar kısa sürede yoğun ilgi görmesi ve izlenmesi bizleri çok memnun etti. Elimden geldiği kadar öğrencilerimizin yanında olacağız. ” Dedi.