Başkan Gültak: “Yatırımcının önünü açtık”


İlçeye yatırım gelmesi için yatırımcıların önünü açtıklarını ifade eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Akdeniz ilçesine çok güzel bir otel kazandırdık. Otel sahipleri ikinci otel yapma sözü de verdi. Bu da daha fazla istihdam anlamına geliyor. Daha Akdeniz’e yapılan yatırımlar bile yarıda kalıyordu. Eskiden yatırımcının önünü tıkayan bir zihniyet vardı Akdeniz Belediyesi’nde. Biz geldik yatırımcı da gelmeye başladı. İlerde inşallah bunun gibi birkaç oteli daha ilçemize kazandıracağız. Akdeniz’i kaplıca turizminin önde gelen bölgelerinden biri haline getireceğiz. Bu bir hayal değil. Birkaç büyük firma da altyapı yatırımlarının ve otoban bağlantı yolunun bitmesini bekliyor” dedi.

 

Tarih : 25 Mart 2022 Cuma 11:25

 

Hüseyin KIRKGÖZ

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Camili Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada mahalle halkının sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Gültak, “Akdeniz’de artık insanlar sokaklarda özgürce yaşıyor. Akdeniz’de kardeşlik ve barışı sağladık. Akdeniz’de tek bir kuruş harcamadan asfalt tesisimizi kurduk. Bu çok önemli bir şey. 30 milyonluk tesisi tek kuruş ödemeden kurduk. Kürkçü Mahallesi’nde çok güzel bir tesis kurduk” dedi.

“UMARIM CHP VE HDP HİZMETİN ÖNÜNÜ KESMEZ”

 Geçen ay belediye meclisinden 25 milyonluk borçlanma talep ettiklerini hatırlatan Başkan Gültak, “Şuanda CHP ve HDP’li meclis üyelerinin tutumunu bekliyoruz. Umarım memlekete yapacağımız hizmetin önünü kesmezler. 25 milyonluk borçlanma istedik. Bunu da bazı belediye başkanları gibi de istemedik. Bize borçlanmayı verin de harcayalım demedik. Sadece asfalt, kaldırım, bordür, kilit taşı ve bunların yapımıyla ilgili bir borçlanma istedik. Para başka yere değil halka hizmete gidecek. Umarım borçlanma geçer. Aksi takdirde bu tesis durur. Asfalt üretebilmemiz için bizim borçlanmaya ihtiyacımız var. 2 yıldır da borçlanma istemedik. Sadece bir defa istedik onu da ödedik. Bazı mahallelerimizde asfalt ve kaldırım sorunumuz var. Onları yapmamız için borçlanmamız lazım. Camili Mahallesi’ne halı saha ile ilgili Spor Toto’ya yazı yazdık onun cevabını bekliyoruz. Seçimde verdiğimiz sözleri ve seçmenlerimizi unutmuyoruz. Buraya dördüncü gelişim. Şuanda Mersin’de en çok sokakta olan ve vatandaşlar birebir diyalog kuran başkan benim. Seçimden seçime gelen siyasetçilerden değiliz” şeklinde konuştu.

AKDENİZ, KAPLICA TURİZMİNİN MERKEZİ OLUYOR

Turizmle ilgili de konuşan Başkan Gültak, “Hem bizim hem Lütfi Elvan bakanımız hem de hükümetimizin girişimleriyle Akdeniz ilçesine çok güzel bir otel kazandırdık. Bu otelde başta Camili Mahallemiz sakinleri olmak üzere çevre mahallelerin gençleri istihdam edilmektedir. Otelin otoban bağlantı yolunun yapılmasıyla buraya ilgi daha da artacaktır. Kaldı ki otel sahipleri ikinci otel yapma sözü de verdi. Bu da daha fazla istihdam anlamına geliyor. Daha Akdeniz’e yapılan yatırımlar bile yarıda kalıyordu. Eskiden yatırımcının önünü tıkayan bir zihniyet vardı Akdeniz Belediyesi’nde. Biz geldik yatırımcı da gelmeye başladı. Yatırımcıyı o kadar sıkıntıya sokuyorlardı ki anlatamam. Adamlar bana anlattıklarında üzülüyorum. Biz yatırımcının önünü açtık. Bakanlarımızı getirdik. Cumhurbaşkanımızı bile kurada konuk ettik. Bu bölgenin ne kadar önemli olduğunu gösterdik. İlerde inşallah bunun gibi birkaç oteli daha ilçemize kazandıracağız. Akdeniz’i kaplıca turizminin önde gelen bölgelerinden biri haline getireceğiz. Bu bir hayal değil. Birkaç büyük firma da altyapı yatırımlarının ve otoban bağlantı yolunun bitmesini bekliyor. Bu tür yatırımların bölgemize gelmesi sizlerin arazilerinin daha da değerlenmesine yol açacak. Yapılacak tesis ve yatırımlarla istihdamın önü açılacak. Bu yatırımların da hükümetimiz sayesinde geldiğini unutmayalım. Biz buraya turizm yatırımlarını getirdikçe köylerimiz kalkınır” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA