Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen şenliğe binlerce vatandaş katılım sağladı. Gönüllü 600 çiftçiye ve vatandaşlara dağıtılan 8 bin fidan, hem toprak anayı yeşillendirecek hem de fidanların yetişip büyümesi ile ağaçlar meyve verecek. Meyve ağaçlarının yanı sıra dağıtılan aromatik bitki fidanları kök salıp büyüdükten sonra sağlık alanında ve kozmetik sektöründe kullanılan ürünlere dönüşecek. Şenlikte, Tarsus Belediyesi’nin bünyesinde bulunan kreş öğrencilerinin doğa temalı gösterilerinin ardından, 4 yaş grubunda bulunan 2 kız öğrencinin İstiklal Marşını ezbere okumaları takdir topladı. Ardından Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi Halk Oyunları Atölyesi Kadın Folklor ekibi davul zurna eşliğindeki oyunları etkinliğe neşe kattı. Etkinliğe, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi ve Deva Partisi Tarsus İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Tugay Benli, Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, çok sayıda mahalle muhtarı, belediye birim müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
PANDEMİ GIDANIN VE SUYUN ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Şenlikte vatandaşlarla bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, ‘’Kıymetli hemşehrilerim, özellikle suyun ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminden sonra hepimiz çok iyi anladık. Bu nedenle ilçemizi öncelikle gıda alanında daha üretken bir hale getirmemiz gerekiyor. Bu yüzden tarımda çeşitliliği arttırmak ve devamlılığı sağlamak amacıyla fidanlarımızı sizlerle buluşturuyoruz’’ dedi. Türkiye Muhtarlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı ve Fatih Mahallesi Muhtarı Turgay Benli, ‘’Fidan dağıtımına öncülük yapan Başkanımız Haluk Bozdoğan'a hepinizin huzurunda şahsım, derneğim Tarsus adına teşekkür ediyorum. Yaptığı bu hizmetler görülüyor. Bundan sonra sayın Başkanımızın ve muhtarlarımızın verecekleri emeklerle daha fazla hizmet vereceğimize hepinize sözünü veriyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. Gaziler Mahallesi Muhtarı Çiğdem Ekici,’’ Başkanımızın üreticiye ve çiftçiye verdiği desteği biz de vatandaşlar tarafından çok olumlu yönde almaktayız. Yapmış ve yapacak olduğu bütün çalışmalarda başkanımıza ve ekibine başarılar diliyorum’’ dedi.
’’TARIM ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR’’
Gerçekleştirilen tarım çalışmalarına değinen Başkan Bozdoğan, ‘’Kırsalda 83 mahallede 4 bin çiftçiye 60 bin tane fidan dağıttık. Bugün yaklaşık 600 çiftçi gönüllüyü 8 bin tane fidan dağıtılacak. Gıda üretimi önemli bir konu, suyun ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminden sonra hepimiz anladık. Tarımın her kent için değeri ve önemi özellikle yeşilin anlamı elbette insanlarımızın bu pandemi döneminde sağlıkları açısından da ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Israrla bambaşka bir tarım dedik. Israrla. Hep üzerinde bunun duraraktan tüm çiftçimize, küçük üretici çiftçilerimize küçükbaş hayvan üreticilerimize, yine süt üreticilerimize ulaşıp onların emeklerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bunların da halk marketlerde halkımıza tüketiciye çok rahat bir şekilde ucuz bir fiyatla sağlıklı bir şekilde hijyenik olarak sunulmasını ortaya koyduk. Ne Adana'ya ne de Mersin'e nasip olan, Slow Food’u Tarsus'a getirdik. Yani ucuz, kaliteli, hijyenik üretimin, özellikle köylülerimizin elinden direkt olarak tüketiciye ulaştırılmasını sağladık. Ata tohumu çeşidini çok fazla arttırarak bu kentte artık bir şeylere gerçek milliyetçiliği ortaya koyaraktan sahip çıkmamız gerektiğini halkımıza anlattık. İkincisi üretimdi. Üretim bazında çiftçilerimize olan desteğimizdi. Üçüncü olarak ortaya çıkacak olan en değerli ürünlerden biri kooperatifler kadın kooperatiflerimizdi. Benim ısrarla söylediğim bugün ekonomideki en güçlü ama gerçekten en dinamik olan ev kadınlarımızdır. O ev kadınlarımızın ürettiği her şeyde belediye olarak satın alacağız diye söz verdik. Ben de bir üretici annenin çocuğuydum. İşçilik yapan akşamları iğne oyasıyla üç beş kuruş ekmek parası kazanan bir insanın okuttuğu bir evladım ben. O yüzden de evdeki kadınlarımızın değerini ve ekonomik gücünü çok iyi biliyorum. Dördüncü olay pazarlama olayıydı. Pazarlama bu ürünlerin gerçekçi bir şekilde ciddi bir şekilde dışarıya Ankara'ya, İzmir'e, İstanbul'a ki bununla ilgili 3 tane önemli belediye seçtik. Biri Sarıyer, biri Çankaya, biri Karşıyaka. Ürünlerimizin direk aktarımını sağladık’’ diye konuştu.
“ÇİFTÇİMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ ALACAK”
Çiftçilerin ve üreticilerin her daim yanında olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, ‘’Tek bir amacımız var. Çiftçimiz hak ettiği değeri alacak ve küçük üreticilerimiz o büyük şirketlerin elinde ezilmeyecek. Bu nedenle gelin hep birlikte üretelim, dağıttığımız fidanları toprakla buluşturup itina ile büyütüp ürün verir hale getirelim üretken olalım ki toplumumuz özellikle hormonsuz ve uygun fiyatlı gıda ürünlerine kolaylıkla ulaşabilsin. Etkinliğimize katılım sağlayan ve destek veren herkes teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.