Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Mersin İdman Yurdu Meydanı ve Özgecan Aslan Barış Meydanı arasında yapılan kortej yürüyüşüne katıldı. Mersin Tiyatro Derneği’nin düzenlediği yürüyüşe Mersin’den özel tiyatro toplulukları ile kurum tiyatroları katıldı. Mersin Şehir Tiyatrosu ekibinin katıldığı yürüyüşte Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak da yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu öncülüğünde başlayan kortej yürüyüşüne Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünün yazılı olduğu pankartla katıldı.
“ÇOK ŞAHANE BİR ORGANİZASYON OLDU”
Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, ‘Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bizim için çok özel bir gün. Seyircimizle, özellikle tiyatroya ulaşma imkanı olmayan seyircimizle buluştuğumuz bir gün. Bütün Türkiye’de oyunların ücretsiz oynandığı bir gün ve bir bayram havası içerisinde geçsin istiyoruz. Çok şahane bir organizasyon oldu bu. Mersin’de tiyatroya emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bugün kardeşlik günü, barış günü. Dünyada bombalar patlarken biz bir kez daha ayna tutmak istiyoruz seyircimize. Tiyatronun o barıştırıcı, o şahane özelliğinin Mersin’den bütün dünyaya yayılmasını ve herkesin barış ve sevgi içinde yaşamasını istiyoruz. Bugün sesimizi bunun için yükselteceğiz” dedi.
“KARNAVAL TADINDA OLSUN İSTEDİK”
Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Çavuş, ‘Dünya Tiyatro Günü’nün tiyatroya gönül vermiş herkesin bayramı olduğunu belirterek, “O yüzden kutlayalım istedik. Her sahnede zaten ayrı bir oyun oluyor. Ama bir de böyle insanlarla temas ederek alanda yapalım, insanlar da görsün, bir karnaval tadında olsun istedik. Mersin’deki kurum tiyatroları, özel tiyatrolar, meslek tiyatroları ve lise tiyatrolarının hepsini toplayarak; burada renkli bir şekilde, insanlarlarla temas ede ede yürüyeceğiz. Sağ olsun Büyükşehir Belediyesi bandosuyla çok büyük destek verdi” ifadelerini kullandı. Mersin’de lise ve meslek tiyatroları hariç 30-35 tiyatro topluluğunun bulunduğunu belirten Çavuş, “Aslında hep beraberdik. Normalde de beraberiz. Mersin’de baktığınızda bir avuç insanız. Ama bunu hep beraber kutlayalım dedik. Zaten birbirimizi biliyoruz. Neticede aynı gölün balıklarıyız” diye konuştu.
BİR ARADA “HAYAT BAYRAM OLSA” DEDİLER
Renkli kostümler ve gösterilerle başlayan yürüyüşün sonunda Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda toplanan tiyatro toplulukları, hep bir ağızdan “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söyledi. Ardından Dünya Tiyatro Günü ulusal ve uluslararası bildirgelerinin okunduğu meydan, mini konser ve gösterilere ev sahipliği yaptı. Etkinlik, tiyatrocuların Büyükşehir Belediyesi'nin üstü açık otobüsüyle yaptığı şehir turuyla noktalandı.