Ender Alkan varsa biz yokuz!


TFF 3. Lig 3. Grupta Play-Off finalinde Fethiyesor’a penaltılarda yenilerek, 2. Lige çıkma fırsatını kaçıran İçel İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Ender Alkan’a büyük tepki var. Şampiyonluğun kaçırılmasını Ender Alkan’a bağlayan Kırmızı Şeytanlar taraftar grubu liderlerinden Murat Tanış, “Seneye Ender Alkan varsa biz yokuz. Biz talk showcu değil gerçek anlamda bilgili ve tecrübeli bir teknik direktör istiyoruz” dedi. Öte yandan Fethiyespor maçında penaltı kullanması için 120. Dakikada oyuna alınan ve penaltı atışını gole çeviremediği için taraftarların büyük tepki gösterdiği Nurettin Çağlar sessizliğini bozdu ve o da Ender Alkan’ı suçladı.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 13:14

Necdet TAŞ

İçel İdman Yurdu’nun 2. lige yükselme yolunda play-off finalinde Fethiyespor’a elenmesinde yanlış oyuncu tercihleri ile büyük eleştiri alan Teknik Direktör Erdal Alkan’a Kırmızı Şeytanlar’dan ‘istifa’ çağrısı geldi. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan İçel İdman Yurdu, normal sezonu 3'üncü sırada tamamlayarak, play-off oynamaya hak kazandı. Yarı finalde Orduspor'u geçen Kırmızı Lacivertli ekip, Ankara'da final maçında Fethiyespor’a penaltı atışlarında 5-4 yenilerek şampiyonluktan oldu. Kulüpte gözler faturanın kime kesileceğine çevrilirken yanlış oyuncu tercihleri ile büyük eleştiri alan Teknik Direktör Erdal Alkan hedef tahtasına oturtuldu. Ender Alkan’ın taktiklerine ve oyuncu tercihlerinin sonucu belirlediğini ifade eden Kırmızı Şeytanlar Grubu Tribün Liderleri Murat Tanış, Mustafa Demirtaş (Albay) ve Serdar Gül İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Ender Alkan hakkında sert açıklamalarda bulunarak, Alkan’ın biran önce Mersin’i terk etmesi gerektiğini ifade ettiler.

FURKAN GÜNEŞ’İN FUTBOL HAYATINI BİTİRDİ

Ender Alkan’ın oyuncu tercihlerinin İdman Yurdu’nu şampiyonluktan ettiğini ifade eden Tribün Liderlerinden Murat Tanış, “Maçta özellikle Ender Alkan'ın oyuncu değişikleri bizim sonumuz oldu. Sakatlığı bulunan Batuhan Ayvaz'ın oyuna alınıp, tekrar çıkarılması ile maçın son saniyelerinde Nurettin Çağlar'ın oyuna alınması hataydı. Hata Nurettin’de değil Ender Alkan’da. Sen bu oyuncuyu neden 110 dakika ısındırıp oyuna almıyorsun. 120. Dakikada alay eder gibi oyuna alıp bu çocuğa penaltı attırıyorsun. Gökcan Gelmen gibi diri bir oyuncuya neden o penaltıyı attırmıyorsun. Furkan Güneş’in futbol hayatını neden bitirdin. Bu çocuk bize Fethiye ve Ağrı’da 3 puan kazandırdı. Bu çocuğu durduk yere neden kestin. Ömer Çiçek’i bile biz zorla oynattık. Taraftarın baskısı olmazsa Ömer Çiçek yine oynatılmayacaktı. Sahanın en iyisi Serhat Tunç’u neden çıkarttın? Daha bunun gibi onlarca hata sayabilirim. En önemlisi maçtan önce takıma neden penaltı çalışması yaptırmadın? Bu maçın uzatmaya hatta penaltıya gideceği günler öncesinden belliyken maçtan önce neden takıma ve kalecimize penaltı çalışması yaptırmadın? Penaltı atacak futbolcuları neden maçtan önce belirlemedin? Neden Nurettin Çağlar’ı taraftarın önüne attın? Takımda arasını iyi olduğu bir tane futbolcu yok. Ender Alkan’ın egosundan dolayı futbolcular istemiyor sevmiyor onu… Bu saatten sonra Ender Alkan bu şehirde kalmamalı. Gelecek sezon Ender Alkan varsa biz yokuz. Biz talk showcu değil gerçek anlamda bilgili ve tecrübeli bir teknik direktör istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ALKAN İÇİN İSTİFA ÇAĞRISI

Yaşananların ardından Kırmızı Şeytanlar’dan Alkan için ‘istifa’ çağrısı geldi. Taraftar grubunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstifada bir hizmettir! Takımımız play-off finalinde maalesef Ender Alkan’ın büyük hataları sonucunda mağlup olmuş koca bir sezonun emeği heba olmuştur. 7’den 70’e tüm şehir kenetlenmişken bu tür hataları biz taraftarlar olarak kabul etmiyoruz. Kırmızı Şeytanlar grubu olarak Ender Alkan’ı istifaya davet ediyoruz!” denildi.

ENDER ALKAN’IN BİLETİ KESİLECEK Mİ?

Öte yandan Teknik Direktör Ender Alkan ve futbolcularla ilgili kararları önümüzdeki günlerde vereceklerini ifade eden İçel İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Bu sezon verdiğimiz mücadelemizde her ne kadar hedefe ulaşamamanın derin üzüntüsünü yaşasak da, emeği geçen başta Teknik Direktörümüz Ender Alkan’a ve teknik heyetine, cesur yürekli, futbolcularımıza, bizlere inanan ve güvenen, şehirde özlenen coşkunun oluşmasında katkıda bulunan fedakar Kırmızı Şeytanlar ve Taraftarlarımıza maçlarımıza gelerek Takımını yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yönetim olarak görev ve sorumluluğumuzun bilincinde, olduğumuz bu süreçte Kulübümüz menfaatleri her şeyin üstünde olduğunu hatırlatır, teknik ekip ve futbolcu kardeşlerimizle ilgi olan nihai kararları ilerleyen süreçte siz taraftarlarımız ve kamuoyuna paylaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

NURETTİN ÇAĞLAR’DAN ENDER ALKAN’A SUÇLAMA

Öte yandan Fethiyespor maçında penaltı kullanması için 120. Dakikada oyuna alınan ve penaltı atışını gole çeviremediği için taraftarların büyük tepki gösterdiği Nurettin Çağlar sessizliğini bozdu. Güney Gazetesi’nden İbrahim Aydemir’e konuşan Nurettin Çağlar, Ender Alkan’a suçlamalarda bulunarak, “Maçın 50. dakikasından itibaren 120. dakikaya kadar kenarda ısındırılıp her dakikasında oyuna girmeyi beklemek şampiyonluk adına bir şeyler yapmak için heyecanla beklerken, anlamsız biçimde böylesine bir maçta, gole ihtiyaç duyduğumuz bu maçta, 120 dakika kenarda bekletilmiş olmama hiçbir şekilde anlam veremedim. O an orada yaşadığım psikolojik baskı ve hocamızın beni tercih etmemesi karşısında yaşadıklarımı sadece ben bilirim. Son haftalarda dahil oyuna sonradan girip skor üreten birisi olarak çok anlamsızdı. Oyunun son pozisyonunda oyuna dahil olup, soğumuş bir halde olmama rağmen sorumluluk alıp penaltı atabileceğime inanıp, kaçırdığımdan ötürü bütün sorumluluk üzerime bırakılmıştır. Bu zamana kadar 3 şampiyonluk yaşadığım 1 de final oynadığım bu ligde takıma devre arası katılıp 1 tane 90 dakika görev alamadığım, ilk 11 oynadığım her maçta performans vermeme rağmen çok erken sürelerde oyundan çıkarılan oyuncu olmam, play-off maçlarında dahi sebepsiz yere Ordu deplasmanında ilk maçta 45.dk oyundan alınmam, sonraki maçta son 20 dakika görev alıp gol atmama rağmen, final maçında rakibimize üstünlük kurup gol atabilecek durumda olmamıza rağmen sadece 30 saniye görev almam ne kadar doğru? Bu kararı veren neye göre kime göre veriyor? O kadar zorlu süreçlerden geçtim ama şampiyonluk için her zaman sustum. Hep daha çok çalıştım. Yönetim olarak bana güvenip buraya getirenler için emeklerini boşa çıkarmama adına verdiğim mücadelede ne yazık ki sona ulaşamamak beni arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Hiçbir taraftar hiçbir yönetici, futbolcu kadar üzülemez. Benim karakterimi kişiliğimi bilmeyenler maç sattı olarak düşünenleri Allah’a havale ediyorum. Ailem, eşim ve benim adıma küfürlü sözler yorumlar yapanları da taraftar değil futbolun cahilleri olarak görüyorum. Bu zamana kadar formasını giydiğim hiçbir takıma ihanet etmedim etmem de! Mersin İdman Yurdu’nun hak ettiği yerlere ulaşması dileğiyle şampiyonluk adına herkesten bir kez daha özür diliyorum. Sosyal medyamı da geçici olarak kapatmamdan ötürü yine farklı yerlere çekilmesi ailemi de kataraktan dahil yazılan saçma yorumlar ve küfürleri görmek istemediğim ve ailemin üzülmemesi içindi. 1 kuruş bile haram lokma yemedim. Altı boş sözlerle ne benim gururumu nede kariyerimi zedelemelerine izin vermeyeceğim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA