Pınar’ın katili yeniden yargılansın


Muğla’da Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının ’haksız tahrikle’ 23 yıla indirilmesine bir tepki de Mersin Kadın Platformu’ndan geldi. Platform üyeleri, Pınar’ın katili Cemal Metin Avcı’ya tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösterdi. Platform adına konuşan Zeliha Korkmaz, “Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı’ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın. Pınar Gültekin için adalet sağlanana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 12:40

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Kadın Platformu, Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı’ya ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Mersin’de de kadınlar indirim uygulayan mahkeme kararına karşı çıkmak için GMK Bulvarında bir araya gelerek gerçek adalet talebinde bulundular.

“BU DAVA BURADA BİTMEDİ”

Mersin Kadın Platformu adına açıklama yapan Zeliha Korkmaz, katil Cemal Metin Avcı’nın mahkemede ‘İstanbul sözleşmesi’nin iptali iyi oldu’ sözlerine değinerek, “Elbette ki biz kadınlar biliyoruz ki katiller yargılandıkları salondan bunları hesaplayarak söylüyor. Erkek adaletten güç bularak söylüyor. İşledikleri suçları örtecek aklayacak onca erkek devlet mekanizması varken hiç çekinmeden bu cinayetleri işliyorlar. Kadınların hayatlarını ve haklarını güvence altına alan İstanbul sözleşmesini yeniden imzalatacağız. Katillerin lehine çıkartılan bu kararı tanımıyoruz. Cemal Metin Avcı’nın hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz kadınların hayatlarını ve haklarını hiçe sayan, kadın cinayetlerinin önünü açan bu erkek kararı tanımıyoruz. Katillerin lehine karar çıkartan erkek yargıçlardan da katillerin sırtını sıvazlayan erkek adaletten de hesabı soracağız. Bu hukuksuz karara itiraz edeceğiz ve katil Metin Cemal Avcı’nın gereken cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Erkekliğin devlet gölgesinde güç bulduğu bu kadın düşmanı politikalarınızı başınıza yıkacağız. Bu dava burada bitmedi kadınlar adaleti sağlayana kadar sokaklarda, meydanlarda bulunduğu her alanda mücadele etmeye devam edecek. İndirim yapan, beraat kararı verenler suçlularla suç ortağıdır. Kadınların kazanılmış haklarına , LGBTİ+lara, çocuklara, doğaya saldırılaranlar kadınların örgütlü mücadelesiyle kaybedecek. Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı’ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın. Pınar Gültekin için adalet sağlanana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

PINAR GÜLTEKİN OLAYI

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı için önce 'ağırlaştırılmış müebbet' verildi. Daha sonra mahkeme 'haksız tahrik' olduğuna karar vererek tutuklu sanık Metin Avcı'nın cezasını indirdi. Peki, Pınar Gültekin olayı ne? Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablasıyla telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Ailesinin Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu. Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davada sanık Cemal Metin Avcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, sanığın cezası uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla indirildi. 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın on üçüncü duruşmasında karar açıklandı. Son sözü sorulan sanık Cemal Metin Avcı, pişman olduğunu belirterek, cinayeti tek başına işlediğini söyledi. Karşı tarafın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, cinayeti tasarlamadığını savunan Avcı, maktulün kendisini ailesiyle tehdit ederek yüklü miktarda para aldığını bunun da dekontlarının mevcut olduğunu öne sürdü. Geçmişinin çok temiz olduğunu ve sabıka kaydının olmadığını savunan Avcı, mahkemeden son isteğinin adaletin doğru tecelli etmesi olduğunu dile getirdi. Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Heyet, haksız tahrik indirimi uygulayarak sanığın cezasını 23 yıla indirdi.
 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA