Kendi çukurumuzu kendimiz kapatacağız


Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ile Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, MESKİ’nin yaylalarda ve ilçelerde yaptığı çalışmaların ardından yolları harap şekilde bırakmasına tepki gösterdi. Konuyu meclis toplantısında gündeme getiren başkanlar asfaltlamanın biran önce bitirilmesini talep etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Tüm belediyeler burada. Bundan sonra anlaşalım. MESKİ’nin açtığı tüm çukurları MESKİ kapatsın. 4 ilçenin dışındaki yerleri de biz yapalım. Tamam bu konuyu da böyle kapatalım. Kendi çukurumuzu kendimiz kapatalım” dedi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:46

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Toplantının dilek temenniler bölümünde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Bayram ziyaretleri kapsamında gittiği köylerde yoğun şikayetlerle karşılaştığını ifade ederek, “Bu gezilerde gördüğüm şu, vatandaş bundan çok şikayetçi. Yani konuşmaların yüzde 50’si bu şikayetlerden oldu. Biz Şubat ayında sizle sözleşme yaptık. Bana dediniz ki MESKİ’nin çalışmasının ardından biz yolları yaparız dediniz. Bana sadece Akdeniz, Aydıncık, Erdemli ve Toroslar Belediyesi buraları siz yapın dedi, geri kalan belediyeler bu çalışmayı yapmadı. Benim sorumlu olduğum yerleri biz yapıyoruz ya da programa alıyoruz ancak bu 4 ilçe dışında kalan ilçeler kendi üstüne düşeni yapmadılar. Vatandaş da her şeyi Büyükşehir yapacak diye bizden bekliyor, bizden istiyor. Bazı bürokratlar da kolayı buldu, işine geliyor, topu bize atıyor” ifadelerini kullandı.

ALTUNOK: “MESKİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR”

Seçer’in bu konuşmasının ardından söz alan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Bu sözleşmeyi yaparken, gördük ki MESKİ üstüne düşeni yapmıyor. Mecburen biz de biz yaparız dedik. Yalnız buraların parasını MESKİ ödeyecekti bize sözleşme gereği. Ama MESKİ bize ödeme yapmadı ki. Siz görevinizi yapmadığınız için biz protokol yaptık. Arkadaşlar Silifke’yi provoke etti. Bunları burada konuşmanızın tek sebebi var, siyaset yapmak için  bunu gündeme getiriyorsunuz. Siz bize ödemelerini yapın, biz yolları yapıyoruz” diye konuştu.

ÇETİNKAYA: “MESKİ HAK ETTİĞİMİZ ÖDEMEYİ YAPMIYOR”

Altınok’un ardından Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya açıklama yaptı. Çetinkaya, “Biz bu sözleşmeden çekildik. Niye? MESKİ yapması gereken çalışmayı yapmıyor, hak ettiğimiz ödemeyi yapmıyor ki. Vatandaş 6 ay bekledi, perişan oldu” diyerek Altunok’u destekledi. MHP’li Büyükşehir ve Erdemli Meclis Üyesi Duran Kara da konuyla ilgili Genel Sekreter Olcay Tok başkanlığındaki toplantıyı hatırlattı. MHP’li Kara, “Burada imza altına alınırken denildi ki, altyapı çalışması yapılan yolları MESKİ yapar. MESKİ yapmadığı gibi ilçe belediyesi yaptıktan sonra yine bu sözleşme gereği MESKİ’den ücretini talep etti. Ancak ne yol yapıldı ne de ödeme yapıldı. İlçe belediyelerini suçlamadan önce bunu düşünmenizi isterim” dedi. Bunun üzerine konuyla ilgili tekrar konuşan Başkan Seçer, “Tüm belediyeler burada. Bundan sonra anlaşalım. MESKİ’nin açtığı tüm çukurları MESKİ kapatsın. 4 ilçenin dışındaki yerleri de biz yapalım. Tamam bu konuyu da böyle kapatalım” diyerek MESKİ’nin üzerine düşen işleri eksiksiz yerine getireceğinin sözünü vererek, “Kendi çukurumuzu kendimiz kapatacağız” dedi. 

AĞAÇLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, ülkede gündem olan Özgecan Aslan Meydanındaki asırlık ağacın uğradığı alçak saldırıyı Başkan Seçer’e sordu. Ağacın akıbetini soran MHP’li Topkara, “Bu ağaca ne oldu Başkanım? Bu saldırıyı kim gerçekleştirdi, soruşturma açıldı mı, kamera görüntüleri incelendi mi? Kamuoyunda orada düzenlenen konserlerde sahne görülmediği için bunun Büyükşehir tarafından yapıldığı konuşuluyor. Buna da dikkat çekmek isterim” dedi. MHP’li Topkara’ya cevap veren Başkan Seçer, “Orada yaşanan olayla ilgili çok spekülasyon var. Bugün ben de oradaydım. O ağacın zarar gören kısımlarından ziyade zarar görmeyen kısımlarını kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Gerekli soruşturma da sürüyor” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA