Yayalara öncelik verin!


İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan Önce Yaya Uygulaması çerçevesinde, Mersin’de de minik öğrenciler trafikteki sürücülerde farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledi. Etkinlikte polis ekipleri tarafından öğrencilere yelek ve şapka dağıtıldı. Ardından üzerinde ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ yazılı pankart açan minik öğrenciler, yaya geçidinde araçları durdurarak önceliklerini istedi. Kampanya kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek, ışıksız yaya geçitlerinde "Önce Yaya" görselleri kullanılacak, sosyal medya paylaşımları yapılacak ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Kampanyayla 2030 yılına kadar trafik kazalarına bağlı can kayıplarını yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

 

Tarih : 29 Eylül 2022 Perşembe 15:31

Necdet TAŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan Önce Yaya Uygulaması çerçevesinde, Mersin’de de minik öğrenciler trafikteki sürücülerde farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledi. Yenişehir ilçesi GMK Bulvarı Hacı Sabancı Anadolu Lisesi önünde gerçekleşen etkinliğe; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, il protokolü, trafik polisleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" etkinliğinde Hacı Sabancı Anadolu Lisesi önünde kırmızıya boyanan yaya geçidinde gerçekleştirildi.

ÖNCE YAYA!

 Etkinlikte polis ekipleri tarafından öğrencilere yelek ve şapka dağıtıldı. Ardından üzerinde ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ yazılı pankart açan minik öğrenciler, yaya geçidinde araçları durdurarak önceliklerini istedi. İçişleri Bakanlığı’nca, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla düzenlenen kampanyada; geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri yaya geçitlerinde bayraklarla buluştu. Kampanya kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek, ışıksız yaya geçitlerinde "Önce Yaya" görselleri kullanılacak, sosyal medya paylaşımları yapılacak ve kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Kampanyayla 2030 yılına kadar trafik kazalarına bağlı can kayıplarını yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

VALİ PEHLİVAN: “İNSAN CANI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Etkinlikte konuşan Vali Pehlivan, “Öncelikle yayaların güvenliğinin sağlanması konusunda sürücülere büyük görev düşüyor. Bu bakımdan çok dikkat etmeleri gerekiyor. Sürücülerin şunu unutmaması gerekiyor; bir sürücü aynı zamanda yayadır. Sürücü arabasında indiğinde artık yayadır. Dolayısıyla bu hassasiyeti araç kullanırken mutlaka göz önünde bulundurmalılar. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Vatandaşlarını güvenliğini sağlamak devletin görevidir. Bu görevi vatandaşlarımızın hassasiyetiyle birleştirdiğimiz de olumlu neticeler alabiliriz. Bu projeyle 2030 yılına kadar trafikteki can kaybının en az yüzde 50 azaltılması hedefleniyor. Nihai hedefimiz elbette trafikteki ölümleri sıfırlamak. Hepimizde birey olarak önemli görevler düşüyor. Önceliğimiz çocuklarımızın güvenliği. Okul önlerinde özellikle dikkatli olunmalı” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler trafikteki araçların içerisindeki çocuklara kırmızı düdük vererek, hata yapılması durumunda düdüğün çalınmasını istedi. Etkinlik, protokol ve öğrencilerin yaya geçidinin bir kısmını dikkat çekmek için kırmızıya boyamasıyla son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA