Bartın’da can kaybı 41’e yükseldi


Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün saat 18.15’te grizu patlaması meydana geldi. Patlamaya ilişkin son bilgileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan yer altındaki son işçiye de ulaşıldığını ve can kaybının 41’e yükseldiğini söyledi. Yaralı 11 işçiden 5’inin durumu ise ağır. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra’daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi.

 

Tarih : 15 Ekim 2022 Cumartesi 17:13

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama meydana geldi. Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58'i kendi imkanlarıyla kurtuldu. İncelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan durumu belirsiz işçiye ulaşıldığını ve can kaybının 41'e yükseldiğini söyledi. 11 yaralıdan 5'inin tedavisi Bartın'da sürüyor. 5'i entübe edilen 6 yaralının ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise galerideki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın nedenine ilişkin inceleme de sürüyor. Patlamanın trafo kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili AFAD bir açıklama yaptı ve patlamanın nedeninin trafo kaynaklı olduğu bilgisinin sehven paylaşıldığı belirtildi. Patlamanın nedeninin henüz belirlenemediği ifade edilen açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" denildi. Öte yandan Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından, Amasra'daki maden kazasında psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettiğini ifade ederek, “Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BARTIN’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlama meydana gelen maden ocağındaki kurtarma çalışmalarını yerinde koordine etmek üzere Bartın'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan facianın yaşandığı maden bölgesine geçti. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da bölgede incelemelerde bulundu. Erdoğan, yürütülen soruşturmalar sonucunda patlamanın sorumlularının bulunacağını söyledi. Amasra’da incelemelerde bulunduktan sonra basına konuşan Erdoğan, “Amasra bizim en ileri imkanlara sahip ocak olmasına rağmen, birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil, biz kader planına inanmış insanlarız. Bunun ne dünü, ne bugünü, ne yarını… Hiçbir zaman ne yapmayacaktır? Olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım” diye konuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da altısı İstanbul'da, beşi Bartın'da olmak üzere 11 yaralının hastanelere kaldırıldığını, Bartın'daki yaralılardan birinin taburcu olduğunu söyledi ve ekledi: "110 madencimizden 58’i kurtarılmış oldu." Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaralılarla ilgili daha detaylı bilgi verdi. Koca "Biri ağır, dört hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi" ifadelerini kullandı.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Twitter hesabından yaptığı açıklamada patlamada yaralanan ve madende mahsur kalanlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Bartın’a gidiyor. CHP de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bartın'a  bir heyet gönderdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve bölge milletvekilleri bölgede incelemelerde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in programını iptal ederek, Bartın'a gideceği duyuruldu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA