Gündoğdu, yeni muhtarlık binasına kavuşuyor


Cumhurbaşkanlığı himayesinde; ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ dolayısıyla düzenlenen “Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtarlık Hizmet Binası Temel Atma Töreni’ kapsamında, Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde yapılacak muhtarlık binası temel atma töreni gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da telekonferans sistemiyle ülke çapında düzenlenen törenlerin bir bölümüne katıldı.

 

Tarih : 20 Ekim 2022 Perşembe 09:54

Haber Merkezi

Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde yapılacak muhtarlık binası temel atma töreni, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, askeri erkân, bürokratlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Ulusal, uzun yıllardır muhtarlık binaları olmadığını belirterek, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde bu binayı kendilerine kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vali Pehlivan ile muhtarlık binası için yer tahsisi yapan Başkan Gültak’a teşekkür etti.

“MUHTAR EVLERİ SAYISI ARTTIRILACAK”

Vali Pehlivan törende yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bütün muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü içten, en iyi dileklerimle kutluyorum. Daha nice yıllar sağlık ve huzur içerisinde başarılı hizmetler vermelerini temenni ediyorum. Bugün sabah çelenk sunma töreniyle muhtarlar günü etkinlikleri başladı. Arkasından muhtarlarımızla bir kahvaltı programında beraber olduk, hasbihal ettik. Duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Şimdi de Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığımız’ın himayesinde İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde gerçekleştirilen bu temel atma töreni vesilesiyle birlikteyiz. Biz burada Gündoğdu mahallemizde muhtarlık binasının temelini atacağız. Aynı zamanda Mezitli ve Silifke ilçelerimizde de birer muhtarlık binasının temeli bugün itibariyle atılacak. Sembolik olarak onların da temelini atmış olacağız. Ülke genelinde de 100 muhtarlık hizmet binasının temeli Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde atılacak. Ankara’da ilk defa bir Muhtarlar Evi, konukevi olarak tesis edildi. Muhtarlar Evinin de açılışı Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle biraz sonra gerçekleştirilecek. Ben bu vesileyle bu çalışmaları talimatlandıran, himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, ilimiz adına şükranlarımı sunuyorum.  Muhtarlarla ilgili bütün iş ve işlemlerde olduğu gibi muhtar evlerinin sayılarının arttırılması, bu konuda yeni muhtarlık binalarının yapılması konusundaki desteklerinden dolayı Sayın İçişleri Bakanımıza, Bakanlığımızın ilgili birimlerine de bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLAR BÜROKRASİNİN İLK BASAMAĞIDIR”

“Gündoğdu Mahallemizde yapılacak olan muhtarlık binası için yeri sağ olsun Akdeniz Belediye Başkanımız tahsis etti. Kendisine de bu konuda ve Belediye olarak Muhtarlarımıza vermiş oldukları destek ve yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Sabahki buluşmamızda da ifade etmiştim. Kamu yönetiminde bizim millet ve devlet geleneğimizdeki en köklü müesseselerden birisidir muhtarlık. Değişik adlar altında faaliyet göstermiştir. Bununla birlikte 1800 yıllarda, 1829 yılından itibaren Muhtarlık tesis edilmiş ve Muhtarlarımız o günden bugüne vatandaşlarımıza hizmet eden, vatandaşlarımızın sorunlarını tespit eden ve onların iyi günlerinde de sıkıntılı günlerinde de yanında olan bizim en yakın mesai arkadaşlarımızdandır. Gerek mahallelerde gerek büyükşehir olmayan illerde, köylerimizde vatandaşlarımızın teveccühüyle, takdiriyle, seçimle iş başına gelirler” şeklinde konuşan Vali Pehlivan, “Muhtarlarımız bürokrasinin ilk temas noktası ve ilk mührün sahibidir. Hepimizin bir muhtarı var. Çünkü hepimiz bir mahallede yaşıyoruz. Mahallemizin muhtarı kamuya açılan ilk kapıdır. Geçmişte malumunuz özlük haklarıyla ilgili birtakım sıkıntılar vardı. Sosyal güvenlikle ilgili sıkıntılar vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda özlük hakları,maaşları, sosyal güvenlik durumları,harçsız silah ruhsatı temini,Muhtarlık Daire Başkanlıkları ve Müdürlüklerimin kurulması gibi çok çeşitli yenilikler uygulamaya konuldu.  Devletimizin bütün kapıları, muhtarlarımıza sonuna kadar açıktır. Mersin ilimizde malumunuz 806 mahallemiz, 806 muhtarımız var. 22 kadın muhtarımız var. Bütün Muhtarlarımız,kırsaldan en merkezi noktalara kadar ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, yapma gayreti içerisindeler. Böyle imkanlar sunuldukça da işte bir muhtarımızın bir irtibat bürosunun olması, muhtarlık binasının olması onlara da teşvik oluyor. Bugün 3 tanesinin temelini atacağız. Muhtarlık binası, bürosu olan muhtarlıklarımız var. Olmayanlar da var. Bunu da biliyoruz ama peyderpey bir gün hepsi de tamamlanacaktır.Bu törenimizin hayırlara vesile olmasını, bu attığımız temellerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ve tekrar bu konuda bu çalışmaları himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara, Kaymakamlarımıza, yer tahsis eden Belediyelerimize, YİKOB'a, YİKOB'daki arkadaşlarımıza ve bugünkü ev sahibimiz olan Gündoğdu Mahalle Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Bütün Muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü bir kere daha kutluyorum” dedi.

BAŞKAN GÜLTAK: “MUHTARLIK BİNASI ARAZİSİ AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da vatandaşlar ile devlet arasında köprü vazifesi gören muhtarların çok önemli bir görev yaptığının altını çizdi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla geçen hafta sonu muhtarları Erdemli Kızkalesi’nde, bir otelde gerçekleşen kampta ağırladıklarını kaydeden Başkan Gültak; “Cumhurbaşkanlığımız tarafından ve Mersin Valiliğimiz himayesinde, belediyemize ait arazimizi, Valilik Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı üzerinden Gündoğdu Mahalle Muhtarlığı binası yapılmak üzere tahsis ettik ve bugün de binamızın temelini atmış olacağız” dedi. Muhtarların daima yanında olduklarının altını çizdiği konuşmasında Başkan Gültak, muhtarlıkların su, elektrik, telefon, internet giderleri için Mersin’de ilk kez ayni destek sunan belediye olduklarını vurguladı. “Tabi biz başlayınca diğer muhtarlarımız da talep etti ve diğer belediyeler bu desteği sunmaya başladı” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Bu ay içinde de muhtarlarımızın çeşitli giderleri için ayni desteğimizi gerçekleştireceğiz. Gündoğdu’da muhtarlık binası yanında taziye evimiz var. Bu binamızda da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliğinde, Mersin’in ilk ‘Bilim Merkezi’ni kuracağız. Akdeniz’de yaşayan tüm çocuklarımız bilim merkezinden faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ankara’dan canlı yayınlanan Türkiye genelindeki 100 Muhtar Hizmet Binası'nın toplu temel atma töreninde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarıyla 81 ili temsilen İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Van ve Trabzon'a gerçekleştirilen canlı bağlantı Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki hazirun tarafından izlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basılmak suretiyle Akdeniz İlçesi Gündoğdu Mahallesi Muhtarlığına ait yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA