Özbay: “Terörü kınıyoruz”


Emek ve Demokrasi Platformu, İstanbul Taksim İstiklal Caddesindeki terör saldırısını kınadı. Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, “Terör nerden, nasıl ve ne biçimde gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Terörü yapanları, yaptıranları, arkasındaki güçleri güçlü bir şekilde lanetliyoruz ve kınıyoruz” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 13:29

Emek ve Demokrasi Platformu, İstanbul Taksim İstiklal Caddesindeki terör saldırısını kınadı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri terör saldırısını lanetledi. Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay,  “İstanbul Taksim İstiklal Caddesinde hepimizi derinden üzen haince ve alçakça bir terör eylemi yapıldı. Aralarında çocuklarında olduğu 6 vatandaşımız vefat etti ikisi ağır olmak üzere onlarca vatandaşımız yaralandı. Bu hain terör eyleminde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak her zaman söylediğimiz gibi terör nerden, nasıl ve ne biçimde gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Terörü yapanları,  yaptıranları,  arkasındaki güçleri güçlü bir şekilde lanetliyoruz ve kınıyoruz” şeklinde konuştu.

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Din, inanç, kültür, etnik yapı gibi aralarındaki tüm farklılara rağmen Cumhuriyetin kuruluş sürecinde birlikte mücadele eden, aynı mezarlarda yan yana yatan halklar ve emekçilerin, çeşitli vesilelerle ve çeşitli zamanlarda özellikle seçim süreçlerinde birbirine karşı kışkırtılmaya düşman edilmeye çalışıldığını iddia eden Özbay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizler dün olduğu gibi bugünde bunların karşısında olmaya devam ediyoruz. Bizler eşitlikçi, özgürlükçü, laik, demokratik bir ülkede hep birlikte barış içerisinde bir yaşam için mücadele ediyoruz. Emek mücadelesi ile demokrasi mücadelesi arasındaki kopmaz bağları gören, gücünü fiili ve meşru mücadelen alan biz emekçiler gerçek anlamda barış içerisinde demokratik bir ülkenin ancak emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin, ötekileştirilenlerin, kadın ve gençlerin birlikte ve ortak mücadelesi ile barış ve özgürlüğün gerçekleşeceğine inanıyoruz.  Mersin Emek ve Demokrasi Platformu olarak, emeğin hakkı, sendikal özgürlükler olmak üzere ülkemizin eşitlikçi, özgürlükçü, halkçı, laik, toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana hukuku üstün tutan barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamak ve yaşatmak için mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Bu vesileyle terörü, terörü yapanları, yaptıranları, terörden medet umanları bir kez daha lanetliyor ve kınıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA