Kılıçdaroğlu riske atmamalı!


Altılı Masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda anket formülünü öneren CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, “Bu seçimde en yüksek oyu kiminle alabiliyorsak onunla gitmemiz lazım. Şu anda görüyoruz ki Kemal Bey’le de kazanıyoruz, İmamoğlu’yla da kazanıyoruz ve Mansur Yavaş’la da kazanıyoruz. Düzgün yapılan anketler Kılıçdaroğlu’nu riskli gösterirse asla bir maceraya atılmamalıyız. O zaman İmamoğlu’nu koyarız. Kılıçdaroğlu’yla bu işi götürebiliyorsak en uygun aday odur. Ama Kılıçdaroğlu her şeye rağmen kazanamayacağı ya da kazanmasının çok riskli olduğu anlaşılırsa o zaman kim alıyorsa onunla gitmemiz lazım” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2022 Çarşamba 14:22

“ÜÇ İSİMLE DE KAZANIYORUZ”

Altılı Masanın ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda anket formülünü öneren CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, “Kimin aday olması gerektiği konusunda en son adayın açıklanacağı ana kadar net bir şey söylemek doğru değil... O nedenle bu seçimde en yüksek oyu kiminle alabiliyorsak onunla gitmemiz lazım. Şu anda görüyoruz ki Kemal Bey’le de kazanıyoruz, İmamoğlu’yla da kazanıyoruz ve Mansur Yavaş’la da kazanıyoruz. Eğer, bu tablo bu şekilde devam ederse yani biz Kemal Kılıçdaroğlu’yla sorunsuz bir şekilde bu seçimi alabiliyor isek o zaman herkesin yerine oturması gerekir. Matematiksel olarak baktığımız zaman Kemal Bey’in oy alma ihtimalinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. HDP seçmeninden İYİ Parti ve CHP seçmeninden sorunsuz bir şekilde oy alacaktır. Aynı şey İmamoğlu için geçerlidir. Ama HDP seçmeninin Mansur Bey’e sıcak bakmayabileceği konusunda benim siyasi okumam var” ifadelerini kullandı.

“MACERAYA ATILMAMALIYIZ”

“Düzgün yapılan anketler Kılıçdaroğlu’nu riskli gösterirse asla bir maceraya atılmamalıyız. O zaman İmamoğlu’nu koyarız. Kılıçdaroğlu’yla bu işi götürebiliyorsak en uygun aday odur. Ama Kılıçdaroğlu her şeye rağmen kazanamayacağı ya da kazanmasının çok riskli olduğu anlaşılırsa o zaman kim alıyorsa onunla gitmemiz lazım” şeklinde konuşan Atıcı, “Arada iki-üç puanlık fark bile yetmez. Tayyip Erdoğan son dakikada o iki-üç puanlık farkı kapatacak kapasiteye sahip bir insandır. Yani arada en azından beş puanlık bir farkı görmemiz lazım Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında. Eğer Kılıçdaroğlu da İmamoğlu da beş puan fark atıyorsa o zaman Kılıçdaroğlu’nu tercih etmemiz lazım. Ama İmamoğlu beş puan fark attı, Kılıçdaroğlu bir puan fark attıysa, kusura bakmasın o zaman kim fark attıysa onu seçmek lazım. Ama aday mutlaka CHP içerisinden çıkmalı. Kılıçdaroğlu’nun güvenirliği, oy oranı artmış ve şu anda birinci kişi konumuna gelmiş. Bunun düşüşe geçme, plato çizme ve yükselme ihtimali var. Bunu da düzenli olarak 15 günde bir yapılacak anketlerle ölçülmesi lazım. Eğer düşüşe geçiyorsa o zaman B, C planını düşünmek lazım” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA