“Çocuklarınızı ilgisiz bırakmayın”


Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tarsus İlçe Teşkilatı, artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için “Tarsus Uyuşturucuya Dur De! Gençliğine Sahip Çık!” temasıyla Yarenlik Alanında basın açıklaması düzenledi. Burada konuşan HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış, hem yetkililere hem de ailelere çağrıda bulunarak, “En önemli görev de ailelere düşmektedir. Zira çocuklarımızın çekirdekten eğitim aldığı, davranış şekillerini öğrendiği ve terbiye edildiği ilk yer aile yuvalarıdır. Bu anlamda çocuklarımızı eğitebileceğimiz en önemli kurum aslında ailedir. Bu vesileyle ebeveynlere seslenmek istiyoruz. Çocuklarımızı ilgisiz bırakmayalım, dertlerini dinleyelim” dedi.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 14:01

Hüseyin KIRKGÖZ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tarsus İlçe Teşkilatı, artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için “Tarsus Uyuşturucuya Dur De! Gençliğine Sahip Çık!” temasıyla basın açıklaması düzenledi. Yarenlik Alanında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış, uyuşturucu kullanımının gençler arasında yaygınlaştığına dikkat çekerek, gençlere yönelik psikolojik destek çalışmaları başlatması için yetkililere çağrıda bulundu.

“MİLLİ EĞİTİME BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Genelde madde bağımlılığının özelde de uyuşturucunun ülke gündemini çokça işgal ettiğini ifade eden Tanış, “Gençliğin enerjisini ve aklını sömüren uyuşturucunun gençler arasındaki inanılmaz yaygınlığı, ülkenin geleceği açısından tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Zira gençlerimizin değişik adlar altında kullanmış olduğu uyuşturucu maddelerin, insan bedeninde özellikle de beyninde ne gibi tahribatlara yol açtığı bilinmektedir. Gençliğimizin aklını bir fare gibi kemiren, beynine bir kurt gibi deşen uyuşturucu, kullananları zombiye dönüştürmekte ve hayattan koparmaktadır. Gençlerin geçici heves ve zevkler uğruna içine düştükleri bu talihsiz durum, içimizi parçalamaktadır. Uyuşturucu pençesine düşmüş gençlerimizin, haberlere yansıyan hallerini, sokaklarda kıvrandıkları görüntülerini görmek yüreğimizi dağlamaktadır. Yetkililere büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle gençlik politikaları bağlamında görev üstlenen bürokratlara seslenmek istiyoruz. Gençliğin ihtiyacı eğlence festivalleri, konserler, salt gezmek, tozmak değildir. Gençliğin öncelikle içine düştükleri bu bataklıktan kurtarılabilmesi adına farkındalık ve mücadele kapsamında çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Gençlere yol gösterici nitelikte girişimlerde bulunularak, bu kapsamda psikolojik destek çalışmaları da yürütülmelidir. Yine Milli Eğitim Bakanlığına da görevler düşmekte. Özellikle de eğitim müfredatına her okul dönemine uygun şekilde madde bağımlılığına karşı bilinçlendirici, eğitim modüller koyulmalı ve derslerde uyuşturucunun zararları anlatılmalı. Seminerler ve farkındalık yarışmaları düzenlenmeli” şeklinde konuştu.

 “ÇOCUKLARIMIZI İLGİSİZ BIRAKMAYALIM, DERTLERİNİ DİNLEYELİM”

Bu konuda diyanete de büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Tanış, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülke genelinde verilen hutbelerde ve vaazlarda, uyuşturucunun zararları anlatılmalı ve sıklıkla bu hatırlatılmalıdır. İmam hatiplere yönelik uyuşturucuya karşı mücadele konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapılmalı. Madde bağımlısı gençler, kurulacak diyaloglarda nasıl faydalı olunacağı konusunda gösterilmelidir. En önemli görev de ailelere düşmektedir. Zira çocuklarımızın çekirdekten eğitim aldığı, davranış şekillerini öğrendiği ve terbiye edildiği ilk yer aile yuvalarıdır. Bu anlamda çocuklarımızı eğitebileceğimiz en önemli kurum aslında ailedir. Bu vesileyle ebeveynlere seslenmek istiyoruz. Çocuklarımızı ilgisiz bırakmayalım, dertlerini dinleyelim. Onlara karşı ilgisizliğimiz, onları kendilerine ilgi gösteren kişilere yönlendirmektedir. Bu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamalı, çocuğumuza ilgi gösteren kişilerin pek de iyi niyetli olmayacaklarını, emellerinin de pek hayırlı olmayacağını iyi kavramalıyız. HÜDA PAR olarak, uyuşturucu ile mücadele kapsamında hatırlatıcı ve aydınlatıcı roller üstlenmeye devam edeceğiz ve sizlerin yanında olacağız. Genciyle, yaşlısıyla, kurumuyla, STK’sıyla gelin bu uyuşturucu belasına karşı hep birlikte omuz omuza verelim.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA