Taakanlı’da su yerine zehir akıyor!


Mersin’in Mezitli İlçesine bağlı Pelitkoyağı, Doğulu ve Takanlı Mahallesi’nde içme ve sulama suyundaki kirlilik tepkilere yol açtı. Yetkililer sudan numune alırken, köylülerden de suyu hem içme hem de sulama amaçlı kullanmamaları yönünde uyarıda bulundu. MESKİ sulama suyuyla ilgili geçici çözüm bulurken, bölge halkı sulama suyuyla ilgili sorunun biran önce çözüm istiyor.

 

Tarih : 17 Ocak 2023 Salı 16:10

Necdet TAŞ

Mersin’in Mezitli İlçesine bağlı Pelitkoyağı, Doğulu ve Takanlı Mahallelerinin içme ve sulama suyu olarak kullandığı derenin suyu ilk defa bilinmeyen bir nedenden ötürü kapkara ve kirli akmaya başladı. Kararan ve kirlenen dereyi gören bölge halkı durumun ilk defa yaşandığını ve nedenine dair bir bilgilerinin bulunmadığını ifade ederken yetkililerden konuya duyarlılık göstermeleri istendi.

MAHALLE MUHTARI: “SUYUMUZDAN ZEHİR AKIYOR”

Konuyla ilgili konuşan Takanlı Mahalle Muhtarı Ali Durgut, “Suyumuzdan zehir akıyor. Ancak ne gelen bir yetkili var ne de giden… Mahallemize 10 Ocak tarihinde bir madde karıştığından şüphelendik ve numuneler alındı ancak sonuç henüz açıklanmadı. Biz alınan numunelerin sonuçlarının biran önce açıklanmasını bekliyoruz. Suyumuzun neyden kaynaklı zehirlendiğini bilmek isteriz. Sadece biz değil derede yaşayan canlılar da bundan etkilenecek. Bu dere denize doğru gidiyor. Denizde yaşayan canlıları da etkileyecek. ” ifadelerini kullandı. 77 yaşındaki Enver Toker isimli vatandaş ise, “77 yaşındayım ama bu suyun daha böyle aktığını görmedim. 1985 yılında çok yağmur yağdığı için az bulanmıştı ancak hiç böyle kararmamıştı. Bu su bizim can suyumuz nefesimiz. Toprağımız ve çocuklarımız zehirleniyor. Bunun arkasında kodamanlar mı var da tahlil sonucunu engelliyor” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLER BİRAN ÖNCE BİZE BİR AÇIKLAMA YAPSIN”

Takanlı Mahallesi Sulama Birliği Başkanı Soner Ubez ise, “Bu olay geçen hafta Salı günü başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Devlet Su İşleri ve MESKİ’ye başvuruda bulunduk. MESKİ yetkilileri su numunelerini alıp tahlile götürdü. Bize sonuç alınana kadar içme suyu olarak kullanmamız gerektiğini ifade ettiler. Bizim korkumuz tarımsal faaliyetlerimizle ilgili. Çünkü bizim burada narenciye, erik ve şeftali bahçelerimiz var. Pelitkoyağı ve Doğulu köyleri dahil bu bölgede 5 bin dönüm arazi suluyoruz. Biz bu suyu şuan tarlada kullanırsak zararlı mı zararsız mı olduğunu bilmiyoruz. Bu su şuan ağır materyaller taşıyor mu taşımıyor mu bilmiyoruz. Bizim geçim kaynağımız bu su. Burada yaklaşık bin kişi faydalanıyor. Bu suyun tarımda kullanılıp kullanmayacağımızı bize ivedilikle bildirmeleri gerekiyor. Çünkü zaten bir kuraklık mevcut bir de üstüne bu gelince bizim elimizi kolumuzu bağlar hale getirdiler. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA