Mersin’de gemiler açıkta bekliyor


Sosyal medyada Mersin Limanı sahasında da yer yer bazı bölgelerde çatlaklar meydana geldiği iddia edildi. Konuyla ilgili konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Panik yapmadan sağduyulu düşünüp bir plan doğrultusunda hareket etmek gerekiyor. İskenderun limanı aldığımız habere göre çok kötü durumda. Tüm konteynerler yıkılmış, liman alt üst olmuş diye duyduk. Mersin’de de konteyner yıkılması olayı var ama limanda çok olumsuzluk yaşanmadı. Açıkta bekleyen gemiler aynı yerinde bekliyor” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2023 Salı 15:24

Necdet TAŞ

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Bloomberg HT’de, Zeliha Saraç’ın sunduğu 60 Dakika Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremi değerlendiren Kızıltan, “Sabaha karşı biz Mersin’de çok şiddetli şekilde hissettik depremi. Mersin’de bir zarar olmadı ama o korkuyu yaşadık. Merkezdeki insanların neler yaşayabildiğini anladık. Her şeyin bittiğini düşündük. Hanımın elini tuttum her şey bitti. Ve çok uzun sürdü neredeyse 1.5 dakikaya yakın sürede şiddetli bir depremdi. İkinci deprem oldu. Onu da biz Mersin’den hissettik. Tabii ki şimdi çok ihtiyaçlar var. Bu kadar geniş bir bölgeye etki eden bir deprem gerçekten dünyanın en büyük facialarından biri olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

“YÜREK PARÇALANIYOR”

Mersin iş dünyası olarak depremzedeler için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarının altını çizen Kızıltan, “Bizim Meclisimiz 115 kişilik MTSO Meclisimiz var. Arkadaşlarımız bizi sürekli arıyor ne yapabiliriz diye. Yarın olağanüstü bir meclis toplantısı yaparak burada neler yapabileceğimizi konuşup derhal harekete geçeceğiz.  Aslında koordinasyon merkezlerinin kurulması gibi yapılacak çok iş var ama insanlar da bir taraftan biz ne yapalım, bir şeyler gönderelim çabası içinde. Bunların hepsini telaşa kapılmadan belli bir koordinasyon içinde yürütüp yardımları acilen tüm bölgelere eşit miktarda göndermemiz gerekiyor. Durum kötü, öğleden sonra benim bir arkadaşımın oğlu Hatay’da yaşıyor annesiyle birlikte uzun bir uğraştan sonra Antakya’ya ulaşabildiler. Hatta oradan bana biraz önce çok feci görüntüler olan fotoğraflar gönderdiler. Yürek parçalıyor. Yine bir arkadaşım aradı ekmeğimiz, yemeğimiz yok demiş. Bana ulaştılar, Allah rızası için yiyecek bir şeyler bulup getirsin dediler. Ama gidilmesi sıkıntılı.

“PANİK YAPILMAMALI”

Mersin için tsunami tehlikesi iddialarına da değinen Kızıltan, “En önemlisi panik yapmadan sağduyulu düşünüp bir plan doğrultusunda hareket etmek gerekiyor. İskenderun limanı aldığımız habere göre çok kötü durumda. Tüm konteynerler yıkılmış, liman alt üst olmuş diye duyduk. Mersin’de de konteyner yıkılması olayı var ama limanda çok olumsuzluk yaşanmadı. Açıkta bekleyen gemiler aynı yerinde bekliyor. Mersin’de şiddetli hissettik ama tabi merkezinde 7.6’lık deprem bizde 5,6-6 civarında hissedildi. Bölgeye iş makinaları dahil neye ihtiyaç varsa göndermeye hazırız. Yarın meclis toplantısına tüm arkadaşları çağıracağız. Mersin’de hayli altyapı üst yapı inşaatları yapan arkadaşlarımız var. Bunların elinde iş makinesi gücü oldukça fazla. Yarın bunların ayrıca bizim Büyükşehir Belediyemizin, diğer alt birim belediyelerinin de büyük makine parkları var. Bunların da koordinasyonu yapılıyor. Tahmin ediyorum yarın önemli miktarda sevkiyat başlayabilir. Zaten Büyükşehir Belediyemiz duyduğuma göre şu anda başlamış durumdalar iş makineleri ve gıda yardımı desteğine. Bizler de hızla yarın yapabileceğimiz ne varsa yapacağız” dedi.

“MTSO OLARAK YARDIMLARI ORGANİZE ETMEYE HAZIRIZ”

MTSO olarak yardımları organize etmeye hazır olduklarını kaydeden Kızıltan, “Bize gönderilerse MTSO olarak biz organize ederiz. Bizim burada lojistik konusu çok güçlü. Depolarımız, açık alanlarımız var. Biz buradan yardımcı olabiliriz, buradan oraya gönderilmesi konusunda da yardımcı oluruz. Bizi dinleyen Türkiye’deki vatandaşların tümüne şunu söylüyorum. Bu tüple çalışan katalitik sobalar vardı. Elektrik olmadığı için tüple çalışan katalitik sobalara çok ihtiyaç var. Bunlar eskisi gibi üretilmiyor ama elinde olan vatandaşlar varsa toplansın, birer ikişer göndersinler büyük ihtiyaç var. Dediğim gibi biz temasa geçilirse buradan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen, özellikle batıdan gelen tüm yardımların lojistiğini yapabiliriz. Valiliğimiz de bir koordinasyon merkezi kurdu. Mersin olarak elimizden gelen her tür desteği yapmaya hazırız ve lojistiğini de yapmaya hazırız. Birçok arkadaşımız aradı kamyonlarımız konteynerlerimiz hazır milletimizin hizmeti için bekliyoruz dediler. Sizden önce talepleri aldık barınma konteyneri konusunda. Bunların hepsini yarın büyük hızla koordine edip inşallah bazılarını aynı gün bazılarını ertesi gün ulaştırmaya çalışacağız. Hem sivil toplumun hem odaların hem de belediyelerin gücüyle inşallah bu hizmetleri vereceğiz.  Mersin’de de insanlar bugün evlerine girmiyor. Herkes dışarıda çünkü büyük bir korku var” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA