Can kaybı 14 bin 14’e yükseldi


Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından kurtarma çalışmaları 4. gününde devam ederken Gaziantep’te incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, can kaybının 14 bin 14’e yükseldiğini açıkladı. Öte yandan Erdoğan, süreci siyasi istismara dönüştürenler olduğunu belirterek, “Meclis’te 3 aylık OHAL ilanını yapacağız” dedi.

 

Tarih : 9 Şubat 2023 Perşembe 14:33

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’te incelemelerde bulundu ve arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihimizin en büyük Deprem felaketinde ilçeleriyle beraber büyük yıkıma uğradı. Dün depremin merkezi Kahramanmaraş, Hatay ve Adana olmak üzere bazı ilçelerle beraber ziyaret gerçekleştirdim. Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız” ifadelerini kullandı.

"HALKIM İSTİSMARA İZİN VERMEYECEK"

Son tespitlere göre depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşların sayısının toplamda 14 bin 14 ulaştığını açıklayan Erdoğan, “Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep’te ise 944 bina yıkılmış; bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır. Yapılacak olan hasar tespitiyle birlikte şuanda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz. Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak. Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlarımız var. Onların gemi aramalarını bir yere ulaştırdık. Gelen konteynerlarımızı illere dağıtacağız. Bazı bölgelerde karavanlar ile sıkıntısı olan vatandaşlarımızın sıkıntısını giderme içerisinde olacağız. Süreci ne yazık ki siyasi istismara yönlendirenler var. Bu istismara benim halkım izin vermeyecektir. Bugün OHAL ile ilgili TBMM'de kanunun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda adımı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün Meclis'te yapılacak oylama ile OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Bu Türkiye'de bu süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacak. Bazı yerlerde maalesef marketlere yağmalama çalışmaları oluyor. Bu yağmalamalara da OHAL ile devlet Parlamentodan yetkiyi alarak müdahale” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA