Özdemir; “Basın, toplumun can damarıdır”


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, “Toplumların yolunun aydınlanmasında ve çağdaş medeniyet yolculuğunda gazetecilerimizin önemli rolü bulunmaktadır. İlkeli, tarafsız, dürüst ve vicdanlı gazetecilerimiz bu yolculukta toplumumuzun can damarıdırlar” dedi.

 

Tarih : 9 Ocak 2024 Salı 11:58

Haber Merkezi

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin gelişmesinin, her gün daha da aşama kaydetmesinin vazgeçilmez aktörlerinden birinin basın ve yayın organları olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Bu nedenledir ki basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü büyük güç olarak nitelendirilir. Toplumların yolunun aydınlanmasında ve çağdaş medeniyet yolculuğunda gazetecilerimizin önemli rolü bulunmaktadır. İlkeli, tarafsız, dürüst ve vicdanlı gazetecilerimiz bu yolculukta toplumumuzun can damarıdırlar. Gazetecilerimiz çok onurlu ve anlamlı sorumluluklar içeren bir meslek icra ediyorlar. Toplumumuzun dünyadaki, ülkemizdeki, Mersin’imizdeki gelişmeleri doğru ve hızlı bir şekilde öğrenmesinde hepimizin gözü ve kulağıdırlar. Genel görüş ve taleplerimizin kamuoyuna yansıtılmasında hepimizin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Böylece ülkemizin ve ilimizin kalkınmasına, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamaktadırlar” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’İMİZİN GELECEĞE DAİR ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİ VAR”

Tüm bunları yaparken gazetecilerin gönül verdikleri bu meslekte zaman ve mekân ayrımı gözetmeden var güçleriyle çalıştığını kaydeden Özdemir, “Bu şerefli mesleğin gereklerini büyük bir özveri ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Gazetecilerimiz gece gündüz demeden verdikleri bu emek ile her türlü takdiri hak ediyorlar. Ülkemizin ve Mersin’imizin geleceğe dair çok büyük hedefleri var. Bu hedeflere ulaşılması ancak sağlıklı işleyen bir basın mekanizması ile mümkün olabilir. Basın çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi, sıkıntılarının giderilmesi, çalışma şatlarının daha da iyileştirilmesi ortak arzumuzdur. Basın çalışanlarımız görevlerini daha verimli icra ettikçe ülkemiz ve Mersin’imiz de hedeflerine daha hızlı ilerleyecektir. Bu süreçte bugüne kadar olduğu gibi basın çalışanlarımızın bundan sonra da ellerinden gelen tüm gayreti göstereceğinize gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basın sektörünün emekçileri değerli gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, onurlu mesleklerinde yürekten başarılar diliyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA