Üreticiyi önce soğuk sonra sıcak vurdu!


Mayıs ayında aşırı yağmur ve ardından gelen dolu nedeniyle ürünleri zarar gören ve sarsılan Çukurova çiftçisi bu kez de sıcaklar nedeniyle ürünleri yanınca büyük zarara uğradı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:20

Haber merkezi

 Ürünlerini sigortalatıp TARSİM’e düzenli olarak ödeme yapan ancak devletin hiçbir kurumundan gerekli desteği göremediğini dile getiren çiftçilerin sesi olan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çiftçi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ses yükseltti. Çiftçinin ayrıca sulama ücretlerine yapılan zam yetmezmiş gibi bir de rotasyonla karşı karşıya kalmasını da eleştiren Dr. Şevkin, yaptığı konuşmada Adana başta olmak üzere Çukurova illerinin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurguladı.

MEYVELER, SEBZELER YANDI!

Mecliste çiftçinin, üreticinin sesi olmaya devam eden CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi: “Çukurova’da 2024 yılı Mayıs ayında aşırı yağmur ve ardından gelen dolu nedeniyle ürünleri büyük hasar gören çiftçimiz Haziran ayı başından bu yana bu kez aşırı sıcaklarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Sebze ve meyveler yandı, tamamına yakını büyük zarar gördü. Narenciyenin bir bölümü ve karpuz, kavun, domates, biber gibi ürünlerin neredeyse tamamının üst bölümleri yandı. Bazı çiftçilerimiz hiç tarlaya giremezken bazı çiftçilerimiz tarlaya girip kurtarabildiği kadar ürünlerini toplamaya çalıştı. TARSİM düzenli ve her yıl artan ödeme alıyor ama her nedense zorda kalan çiftçiye destek yok. Öte yandan bazı bölgelerde sulama rotasyonları uygulanacağı açıklandı. Sulama ücretlerine de yüzde 300 zam yapıldı. Adana başta olmak üzere Çukurova illeri afet bölgesi ilan edilmelidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA