Mersin’e verilen sözler tutulmadı!


Hükümetin ulaşım yatırımları konusunda Mersin’e verdiği sözleri yerine getirmediğini iddia eden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Maalesef AKP Hükûmetinin bakanları hayal dünyasında yaşıyor, verilen hiçbir söz de tutulmuyor. Konu Çukurova Havalimanı… 13 yıldır bitirilemeyen, defalarca sözler, açılış tarihleri verilen Çukurova Havalimanı. Ekranları başında bizi izleyen değerli Mersinliler, değerli hemşehrilerim, buradan size duyuruyorum: Çukurova Havalimanı için verilen son açılış tarihi Temmuz 2024, bugün 3 Temmuz; artık takdiri size bırakıyorum, bekleyip göreceğiz” dedi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2024 Perşembe 17:41

Necdet TAŞ

TBMM’de söz alarak Mersin ile ilgili yapımı yıllarca süren ama bir türlü bitirilemeyen ulaşım yatırımlarını gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Ajet’in ertelenen uçuşlarına da tepki gösterdi. Özellikle bayram haftasında neredeyse Türkiye'nin dört bir yanında bütün havalimanlarında ve şu anda da giderek artan bir sorun hâline gelen AJet uçuşlarının vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çeken Kış, “AnadoluJet’in AJet’e dönüşmesiyle başlayan sıkıntılar gün geçtikçe artmakta, vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Öyle ki AKP milletvekillerinden, AKP'li çevrelerden bile bu konuya dair isyan eden, tepki çeken açıklamalar kamuoyuna da yansımıştır. Bilet fiyatlarına zam yapılması, haber verilmeden iptal edilen uçuşlar, organizasyon bozukluğu gibi bir dizi sebepten ötürü fatura yine vatandaşa çıkmış, saatlerce havaalanlarında mağdur edilmişlerdir ve tüm bunlar Ulaştırma Bakanı Sayın Uraloğlu’nun ihale verdiği bir şirketin özel jetiyle yurt dışı gezisi yaptığı süreçte yaşanmıştır. Konuyla ilgili bugüne kadar açıklama yapılmazken bir bakıyorsunuz, Ulaştırma Bakanı ardı ardına “tweet”ler atıyor “Türkiye hızlanıyor, ulaştırmada zirveden inmiyoruz; havalimanlarında rekordan rekora koşuyoruz.” gibi gerçekle alakası olmayan “tweet”lere imza atıyor. Sayın Bakan, gerçeği görmek istiyorsanız gözünüzü havalimanlarına çevirin, vatandaşların orada maruz kaldıkları rezaleti görün ve bir açıklama yapın. Bu rezaleti çözmek için bir adım atacak mısınız? Bunu da mağduriyet yaşayan tüm yolcular adına sormak isterim size” ifadelerini kullandı.

“UMARIM BU VAATLER BİR AN EVVEL GERÇEKLEŞİR”

“Yine, geliyoruz, o çok övündüğünüz otoyol projelerinize. Her bayramda olduğu gibi, bu Kurban Bayramı’nda da Mersin Silifke’de D400 Karayolu, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan haritada kaza kara noktaları arasında yer almıştır ve maalesef ki beş gün önce bu yolda ölümlü ve büyük bir zincirleme kaza gerçekleşmiştir. Daha bayram öncesi Genel Kurulda Mersin’imizde yaşanan ulaşım sıkıntılarını dile getirmiştim, Hükümeti ve ilgili bakanlığı da uyarmıştım, “Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’nda yaşanan trafik çilesinin bir an evvel bitmesi için gerekli adımları atın.” demiştim ancak maalesef AKP Hükûmetinin bakanları hayal dünyasında yaşıyor, verilen hiçbir söz de tutulmuyor. Ulaşımda kırılan rekoru ben size bir örnekle açıklayayım, bu kanun teklifinin komisyon aşamasında da gündeme getirmiştim” diye konuşan Kış, “Komisyon Başkanımız Sayın Karaismailoğlu da Bakanlık yaptığı dönemde Mersin’e ulaşım alanında verilen sözlerin taraflarından biri olduğu için Komisyonda kendisi de bizim isyanımızı ortak olmuştur. Konu Çukurova Havalimanı; 13 yıldır bitirilemeyen, defalarca sözler, açılış tarihleri verilen Çukurova Havalimanı. Ekranları başında bizi izleyen değerli Mersinliler, değerli hemşehrilerim, buradan size duyuruyorum: Çukurova Havalimanı için verilen son açılış tarihi Temmuz 2024, bugün 3 Temmuz; artık takdiri size bırakıyorum, bekleyip göreceğiz. Değerli milletvekilleri, mevcut kanun teklifinde limanlarla ilgili de düzenlemeler mevcut. Mersin’in gündemindeki en önemli konulardan biri olan Mersin Ana Konteyner Limanı’ndan da bahsetmek istiyorum. Mersin’de denizcilik, ticaret, turizm ve ulaşım sektörünün ihtiyaç duyduğu, haberini beklediği bu projeye neredeyse bütün kalkınma planlarında yer verilmiştir. Projenin yeri konusunda bugüne kadar tartışmalar yaşanmaktaydı ancak Komisyonda Başkan Sayın Karaismailoğlu tarafından Mersin’e yapılacağı konusunda net ifadeler kullanılmıştır, “Ana Konteyner Limanı Mersin’de yapılacaktır.” denilmiştir. Umarım bu vaatler bir an evvel gerçekleşir ve başta Mersin olmak üzere bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında öncü rol oynayacak ana konteyner limanımız hızla tamamlanır” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA