Tarihin içine ettiler!


Geçtiğimiz günlerde beton yapılaşma ile gündeme gelen ve ülke genelinde büyük tepki çeken Mersin’in Anamur ilçesindeki 2 bin yıllık Anemurium Antik Kentinde, kaçak lağım çukuru açıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anamur Çevre Platformu üyeleri, yetkilileri bu kaçak temeli kaldırıp, lağım çukurunu kapatıp, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmasını talep etti.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:31

ANTİK KENTE ŞİMDİ DE LAĞIM ÇUKURU

Bir süredir restorasyon ve çevre düzenlemesi gerekçesiyle ziyarete kapalı olan Mersin’in Anamur ilçesindeki Anemurium Antik Kenti’nde bu süre zarfında tepki çeken çalışmalara imza atıldığı ortaya çıktı. İlk olarak antik kent içinde çevre düzenleme işini üstlenen Tuba İnşaat tarafından beton yapı inşa edildiği ve hatta bu yapıya kat çıkıldığı ortaya çıktı. Tepkiler üzerine usulsüz yapılan ve tepkilere neden olan beton yapının bir kısmı söküldü. Ancak antik kentteki skandalların bununla da bitmediği ortaya çıktı. Anamur Çevre Platformu, Anemurium Antik Kentinde, kaçak lağım çukuru açıldığını duyurdu. Yetkililere seslenen çevreciler, kaçak temelin kaldırılarak, lağım çukurunu kapatılıp, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

“SORUŞTURMA AÇILMALI”

Söz konusu çukur ile ilgili fotoğraflar paylaşarak bir açıklama yapan Anamur Çevre Platformu’ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;  “Anemurium'a sadece betondan kaçak inşaat yapılmakla kalınmamış, kaçak inşaatın batı tarafındaki alanda, 3-4 metre derinliğinde  kaçak lağım çukuru da kazılmış. Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bu kaçak yapılara izin vermediyse,  binlerce yıllık tarihi kalıntıların içinde lağım çukuru açılmasına kim/ kimler izin verdiler ya da göz yumdular? Burası aynı zamanda deniz kaplumbağalarının da tescilli yuvalama kumsalı.  O lağıma boşaltacaklarını/boşalttıracaklarını, kumsala ve denize akıtamazlar. 1. derecede sit alanına ve deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalına beton dökülemediği gibi, lağım çukuru da açılamaz, lağım deşarjı yapılamaz. 'Devlet ve belediye yetkilileri bu kaçak temeli kaldırıp, lağım çukurunu kapatıp, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmalılar ve halkı bilgilendirmeliler' diye düşünüyoruz”  NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA