İlk reaktörün inşası yüzde 90 seviyesinde!


Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Dünyanın en büyük nükleer santral inşası Akyuyu’da yapılıyor. Orada 4 reaktörü aynı anda inşa ediyoruz. 30 binin üzerinde insan şu anda sahada çalışıyor. Santral devreye girdiğinde Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak inşallah. Önümüzdeki süreç içerisinde 2028’e kadar bütün reaktörleri devreye almayı hedefliyoruz. Şu anda ilk reaktörde yüzde 90’ın üzerinde inşaat bitmiş durumda” dedi.

 

Tarih : 7 Eylül 2024 Cumartesi 16:14

Necdet TAŞ

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinin en kısa zamanda devreye alınabilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, beraberinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez, AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir, MHP İl Başkanı Ömer Gürsoy ile birlikte Akkuyu Nükleer Güç Santrali şantiyesini ziyaret etti.  Sahadaki çalışmaları yerinde görmek için sahayı ziyaret eden ve çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Bakan Bayraktar, “Akkuyu NGS’de dört reaktörün inşaatı aynı anda devam ediyor. Birinci ünitenin inşa faaliyetlerini büyük oranda tamamladık. 2028 yılında inşallah tüm reaktörleri devreye alarak enerji ihtiyacımızın yüzde 10’unu buradan karşılayacağız. Dünyanın en büyük nükleer santral inşası Akyuyu'da yapılıyor. Orada 4 reaktörü aynı anda inşa ediyoruz. 30 binin üzerinde insan şu anda sahada çalışıyor. Santral devreye girdiğinde Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak inşallah. Önümüzdeki süreç içerisinde 2028'e kadar bütün reaktörleri devreye almayı hedefliyoruz. Nükleer, Türkiye'nin 70 yıllık hayali, rüyası. Hemen hemen bizden önceki bütün iktidarlar döneminde aslında nükleer yapılmaya gayret edilmiş fakat bununla alakalı çok kayda değer bir ilerleme sağlanamamış. Çok şükür bizim iktidarlarımız döneminde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 2010'da hükümetler arası anlaşma kapsamında yola çıktığımız bu projede, şu anda ilk reaktörde yüzde 90'ın üzerinde inşaat bitmiş durumda. Diğer reaktörler de inşaatı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA