İnatlaşmayı bırakın, yanlıştan dönün!


Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “22 yıldır bu Ülkeyi ve bu Devleti ayakta tutan bütün sigortaları attırdılar. Bizi bir arada tutan bütün çivileri söktüler. Ne yazık ki bunları da Allah, Din, İman, Kitap diyerek, bu değerleri istismar ederek yaptılar. Beyler; Hiç olmazsa bundan sona insafa gelin ve bu inatlaşmayı bırakın. Milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın. Bu Millet size oy verdi diye günah mı işledi. Milleti size oy verdi ya da oy veriyor diye cezalandırmayın. Milletten çok fazla ah aldınız. Hiç olmazsa son deminizde bu Ülkeye ve bu Millete acıyın. Bu yasa eğitim camiasında barışı ortadan kaldıracak. İnatlaşmayı bırakın ve bu yanlıştan dönün” diye seslendi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2024 Perşembe 14:33

Necdet TAŞ

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Kanun teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmeler iki gündür geç saatlere kadar tartışmalı bir şekilde devam ediyor. Bugünde kaldığı yerden aynı şekilde devam edecek. Tartışmalı bir şekilde dedim zira bu kanun öğretmenlerimize ve eğitime herhangi bir şey kazandırmadığı gibi eğitimi ve eğitim camiasını daha da sıkıntıya sokacak. Zira bu kanuna tüm öğretmenler ve de sendikalar karşı çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇARŞI PAZAR YANGIN YERİ”

Ekonomik krizin dar gelirlileri zor durumda bıraktığına dikkat çeken Kocamaz, “AKP her zaman olduğu gibi, toplumla inatlaşarak, yine bir oldu bitti yaparak, ”çoğunluk bende, ben ne dersem o” mantığını dayatıyor. Her zaman olduğu gibi gerginlikten beslenmek istiyor. Yazıktır Günahtır…  Millet 22 yıldır sürdürdükleri bu gerginlik politikalarından bıktı. Usandı. Aslında AKP’nin yapmak istediği belli. Enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı çarşı pazar yangın yeri. Millet perişan. Emeklilerin asgari ücretlilerin, dar gelirlilerin, işçilerin, çiftçilerin, üreticilerin durumu ortada. Döviz almış başını gitmiş. Ev kiraları ve akaryakıt fiyatları uçmuş. Millet yarınından, hatta yarım saat sonrasından emin değil. Millet ne yapacağını şaşırmış durumda. Uygulama her zamanki gibi. Yine aynı taktik. Bu kadar sıkıntı varken, AKP bir taşla iki kuş vurma peşinde. Hem ekonomik sıkıntıları ve hayat pahalılığını unutturmuş olacak!, Hemde bu karambol ortamında kafasına koyduğu, ancak herkesin karşı çıktığı bu yasayı Meclisten geçirmiş olacak” dedi.

“BU YASA EĞİTİM CAMİASINDA BARIŞI ORTADAN KALDIRACAK”

Öğretmenlerin bir haftadır bu yasanın çıkmaması için Meclisin Çankaya kapısında nöbet tuttuğunu hatırlatan Kocamaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İçeriye alınmıyor. Birazcık yürümelerine izin verilmiyor. Hatta yürümek isteyenler darp ediliyor, coplanıyor. Bu yasa eğitim camiasında barışı ortadan kaldıracak. Eğitimi adeta bitirecek. Tedrisatta yapılan değişikliklerle zaten irtifa kaydeden eğitimde kalite daha da düşecek. Dünyada olmazsa olmaz olarak gençlere zorunlu olarak öğretilmesi gereken dersler maalesef bu yasa ile seçmeli ders haline getirilecek. Gençler daha da bilgisiz ve birikimsiz olarak yetişecek. Ülkemize, liyakatine ve siciline bakmaksızın, doldurdukları Suriyeli, Afganlı, Afrikalı eğitimsiz insanlar yetmedi. Onların, eğitim ve güvenlik ile ilgili sorunları ortada dururken, ülkemiz çok büyük bir beka sorunu ile karşı karşıya iken, onların kültür seviyelerini yükseltmeye çalışmak yerine, şimdi çıkarmak istedikleri bu kanunla bizim çocuklarımızı onların seviyesine indirme gayretindeler. Yani bir nevi cehalette eşitlik yaratmak istiyorlar. Bu kanun, bu inatlaşma ile noktasına, virgülüne dokunulmadan Meclisten geçtiği takdirde Ülkemize, gençlerimize ve geleceğimize yazık olacak. Ülkemiz, Ortadoğu’nun geri kalmış Ülkelerinden birisi haline gelecek. Beyler, kendinize gelin. Aksi taktirde bu vebalden asla kurtulamazsınız. Bir iktidar, Milletine, geçmişine ve geleceğine ancak bu kadar düşmanca bir tavır sergileyebilir. Zira 22 yıldır bu Ülkeyi ve bu Devleti ayakta tutan bütün sigortaları attırdılar. Bizi bir arada tutan bütün çivileri söktüler. Ne yazık ki bunları da Allah, Din, İman, Kitap diyerek, bu değerleri istismar ederek yaptılar. Beyler; Hiç olmazsa bundan sona insafa gelin ve bu inatlaşmayı bırakın. Milletin sinir uçlarıyla daha fazla oynamayın. Bu Millet size oy verdi diye günah mı işledi. Milleti size oy verdi ya da oy veriyor diye cezalandırmayın. Milletten çok fazla ah aldınız. Hiç olmazsa son deminizde bu Ülkeye ve bu Millete acıyın. İnatlaşmayı bırakın ve bu yanlıştan dönün!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA