Bozan: “Adıyamanlı tütün emekçisinin sesini duyun!”


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Adıyamanlı tütün emekçilerinin talebi üzerine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, “Adıyamanlı çiftçiler, binbir emekle ektikleri tütünden bu yıl büyük zarar ettiler. Tütüne hastalık vurdu. Seslerini duyurmak istiyorlar ama seslerini duyan bir yönetim ve iktidar yok. Seslerini duyun” sözleriyle seslendi. Ayrıca Bozan, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için Meclis’e soru önergesi verdi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2024 Cuma 16:16

Haber Merkezi

Yüksek girdi maliyetine rağmen binbir emekle tütün üretimini sürdüren Adıyamanlı çiftçinin ürününü bu yıl hastalık vurdu. Çiftçi, yaşadığı mağduriyetten dolayı kara kara düşünüyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Adıyamanlı tütün emekçilerinin yaşadığı mağduriyete ilişkin Meclis’te basın açıklaması düzenledi. Bozan, açıklamasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için çağrı yaptı, ardından Meclis’e soru önergesi verdi.

“TÜTÜNE HASTALIK VURDU”

Bozan, düzenlediği basın açıklamasında şu sözleri kullandı: “6 Şubat depreminde büyük yıkım yaşayan ve halen depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyamanlı çiftçiler, bu yıl öncekilerden daha dertli. Binbir emekle ektikleri tütünden bu yıl büyük zarar ettiler. Tütüne hastalık vurdu. Seslerini duyurmak istiyorlar ama seslerini duyan bir yönetim ve iktidar yok.  Yüksek girdi maliyetlerine rağmen ektikleri tütünden büyük zarar eden çiftçiler, şimdi kara kara düşünüyor. Çiftçilerin mağduriyeti Adıyaman’ın yerel basınında gündeme geldi. İl yönetimimiz de çiftçileri ziyaret ederek sorunlarını dinlediler ve bu çiftçiler artık sorunlarının çözümsüz bırakılmasından oldukça şikayetçi. Yaşadıkları sorunların bu Mecliste gündeme getirilip çözülmesini bekliyorlar. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığına çiftçilerin taleplerini ilettik. Yaşadıkları mağduriyetin bir an önce çözülmesi konusunda destek bekliyorlar. Adıyamanlı tütün üreticilerinin sorunlarının takipçisi olmaya onların haklarını savunmaya devam edeceğiz”. Ardından Milletvekili Bozan, söz konusu mağduriyetten dolayı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA