Bozan; “Mersinliler açıklama bekliyor”


AK Parti sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Adana Ana Konteyner Limanı tahsisinin onaylandığını ifade etmesine tepkiler devam ediyor. Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Adana’nın Yumurtalık ilçesine kaydırılmasına tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, “Her seferinde sansasyon yaratılan konteyner limanı hakkında artık net bir açıklama yapılmalıdır; Mersin, Mersinler bu açıklamayı bekliyor. Mersin’in hakkı olan konteyner limanı sürüncemeden çıkarılmalı ve bu yatırım Mersin’e kazandırılmalıdır” dedi.

 

Tarih : 23 Temmuz 2024 Salı 16:44

Necdet TAŞ

2009 yılından bu yana Mersin’e yapılması planlanan Ana Konteyner Limanı’nın Adana’ya yapılması kararı Mersin'de tepkilere yol açmaya devam ediyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in sosyal medya hesabından, “Adana Ana Konteyner Lima­nı’nın tahsisi onaylandı” açıklamasına baştan Mersin milletvekilleri ve belediye başkanları olmak üzere Mersin iş dünyası yetkilileri tepki göstermişti. Konuyla ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ana Konteyner Limanı’nın Adana’ya yapılacak olmasının Mersin ile ilgili yatırım ihtimalini de ortadan kaldırdığına dikkat çekerek, “100 kilometre arayla 2 ana konteyner liman olması mümkün mü? Bu akla, tekniğe ve bilime aykırı bir durum. Ben kentin belediye başkanıyım. Mersin’in hukukunu koruma zorunluluğum var. Bu sadece benim değil, Sayın Milletvekillerinin de STK’ların da görevi. Deniz Ticaret Odası başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, diğer bütün odalar, sivil toplum örgütleri bu konuda Mersin’in hakkını aramakla görevlidirler, bu bir zorunluluktur” ifadelerini kullanmıştı.

 “ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’İN HAKKI”

Mersin kamuoyu, yıllardır kentin beklediği, Mersin’e yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda dahi yer alan Ana Konteyner Limanı Projesi’yle ilgili yetkililerden açıklama beklerken, Mersin Ana Konteyner Limanı’nın Adana’nın Yumurtalık ilçesine kaydırılmasını bu kez TBMM gündemine DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan taşıdı. Projenin Mersin’den alınıp Adana’ya kaydırılmasına tepki gösteren Bozan, “Mersin’in Mersinlilerin beklediği ana konteynır limanı AKP iktidarının politikasızlığı yüzünden sürüncemede bırakıldı. Onuncu Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planı’nda daha önce Mersin olarak işaretlenen konteynır limanı Doğu Akdeniz Ana Konteynır olarak isim değişimine gidildi. Bu değişim çeşitli söylentilerle tartışmalara neden oldu; en son, iktidarın Adana ve Mersin vekilleri bu konuda farklı açıklamalar yaptı. Her seferinde sansasyon yaratılan konteyner limanı hakkında artık net bir açıklama yapılmalıdır; Mersin, Mersinler bu açıklamayı bekliyor. Mersin’in hakkı olan konteyner limanı sürüncemeden çıkarılmalı ve bu yatırım Mersin’e kazandırılmalıdır. Mersin’in, Mersinlilerin hakkını savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA