Başkan Tuncer’den alkışlanacak hamle


Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören yasa teklifine karşı çıkarak kamuoyu oluşturmak amacıyla Mezitli’nin belirli yerlerinde “YASAYI GERİ ÇEK” yazılı billboardlar astırdı. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Başkan Tuncer, bu adımı ile kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, hayvanseverlerden büyük alkış aldı.

 

Tarih : 25 Temmuz 2024 Perşembe 13:03

Sokak hayvanlarının belirli durumlarda ötanazi uygulanarak öldürülmesini öngören yasa teklifine bir çıkış da Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’den geldi. Başkan Tuncer, bu yasa teklifine karşı çıkmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla cesur bir adım atarak şehrin çeşitli bölgelerine “YASAYI GERİ ÇEK” yazılı billboardlar yerleştirdi. Billboardlarda, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmanın önemi vurgulanırken, kamuoyuna yasa teklifine karşı durma çağrısı yapıldı.

“SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Başkan Tuncer, açıklamasında ötanazinin bir çözüm olmadığını ve her canlının yaşama hakkının olduğunu belirterek, “Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki “öldürme” hamlesine kesinlikle karşıyız. Bu uygulama, savunmasız sokak hayvanlarının yaşam hakkını ellerinden alarak onların hayatlarına son vermeyi öngörüyor. Bizler, her canlının yaşama hakkını savunuyor ve bu yasayı tamamen reddediyoruz. Yasaların amacı, yaşamı korumak ve desteklemek olmalıdır. Sokak hayvanları sahipsiz değildir; onlar bizim can dostlarımız ve hepimizin sorumluluğundadır. Sokak hayvanlarının korunması, şehrimizin ve toplumumuz için kritik öneme sahiptir. Mezitli Belediyesi olarak, sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alacak adımlar atmakta kararlıyız.” dedi.

“YASAYI GERİ ÇEK”

Sözlerine devam eden Başkan Tuncer, “Öncelikli hedefimiz, sokak hayvanlarının insan dostu politikalarla korunmasını sağlamak ve onların yaşam kalitesini yükseltmektir. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılama programları ve sokak hayvanı dostu barınakların sayısının artırılması gibi sürdürülebilir çözümler üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca, toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak için billboard kampanyası başlattık.  Sokak hayvanlarının haklarına saygı duymak ve korumak, insanlık onurumuzun bir parçasıdır. Bu nedenle, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak her türlü düzenlemede sokak hayvanlarının yaşam hakkının öncelikli olarak ele alınmasını talep ediyoruz. Mezitli olarak, bu zulme karşı çıkıyor ve sokak hayvanlarına birlikte sahip çıkıyoruz!” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA