Mersin, turizm yatırımı bekliyor


Mersin’in turizm yatırımı beklediğini ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’de, bugün, yıllardır sürüncemede bırakılan turizm ve kültür bölgeleri hâlen yatırım yapılarak turizme açılmayı bekliyor. Mesela, 2004 yılında ilan edilen Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde altyapı yapılmadığı ve ulaşım yolu tamamlanmadığı için, tahsisler yapılmasına rağmen firmalar tarafından yatırım yapılmamış, hatta bir çivi bile çakılmamış, istihdama da katkı sunulmamıştır. Mersin maalesef bu hizmetlerden mahrum bırakılmaktadır” dedi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 12:12

Necdet TAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) konaklama vergisi konusundaki önerisi üzerine partisi adına söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Devlet birçok konuda belediyelere yapacakları hizmetlerle ilgili herhangi bir ek kaynak aktarmazken her gün yeni yeni görevler yüklemeye çalışıyor, bazen de Hal Yasası’nda olduğu gibi kendisinin aldığı vergilere ve stopaja indirim yapmıyor, her türlü hizmeti veren ve bu hizmetler için ciddi bütçeler harcayan belediyelerin hal rüsumuna göz dikiyor. Kısaca, el kesesinden ağalık yapıyor. Geçmişte ürünlerin satışından Maliye yüzde 4 stopaj, belediye de yüzde 4 hal rüsumu alırken, bugün geldiğimiz noktada Maliyenin aldığı stopaj hâlen yüzde 4 olarak alınırken hal rüsumu kademeli olarak yüzde 1’e düşürülmüştür. Turizmde de yapılan uygulamalar bundan çok farklı değildir. Hizmeti belediyeler verirken turistlere verilen hizmetlerle ilgili konaklama vergisi üzerinden alınan pay hazineye aktarılmaktadır. Oysa yapılması gereken, turizm bölgelerine yapılacak altyapı tesislerine en azından bir katkı olarak bu paylar belediyelere aktarılabilir” ifadelerini kullandı.

“BARİ BU SEFER ERTELEMEYİN”

 Mersin’de, bugün, yıllardır sürüncemede bırakılan turizm ve kültür bölgelerinin hâlen yatırım yapılarak turizme açılmayı beklediğinin altını çizen Kocamaz, “Mesela, 2004 yılında ilan edilen Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde altyapı yapılmadığı ve ulaşım yolu tamamlanmadığı için, tahsisler yapılmasına rağmen firmalar tarafından yatırım yapılmamış, hatta bir çivi bile çakılmamış, istihdama da katkı sunulmamıştır. Karboğazı Kayak Merkezi’nde her türlü projeler hazırlanmasına rağmen hâlâ inşaatlara başlanmamış ve bölge dört gözle bu yatırımları beklemektedir. Mersin’in batı bölgesinde bulunan 6 turizm bölgesi için de projeler hayata geçirilmeyi ve uzanacak bir eli bekliyor. Bize sakın “Tasarruf tedbirlerine takılıyor.” demeyin. Karadeniz bölgesinde hazırlanan her proje zaman geçirilmeden inşaatına başlanıp hizmete sunulurken, Mersin maalesef bu hizmetlerden mahrum bırakılmaktadır. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yıllardır sürüncemede bırakılan Çukurova Havaalanı’yla ilgili defalarca ertelenen açılışın 10 Ağustos 2024 tarihinde yapılacağı yönünde son bir açıklama yapıldı. Temennimiz odur ki hiç olmazsa bu sefer herhangi bir erteleme yapılmasın. Çünkü Çukurova’da üretilen ürünlerin ihracatına da katkı sunacak bu uluslararası havaalanı üretilen ürünlerin değerlendirilmesi konusunda bir cankurtaran simidi olacaktır” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA