GEZEN PROJE!


Mersin’de yapımı devam eden Çeşmeli – Taşucu otoyol projesinin Kızkalesi etabında güzergâh değişikliği skandalına tepkiler sürüyor. Bu değişiklik, yolun geçeceği Tırtar mahallesindeki 111 ailenin evlerinin yıkılmasına neden olacak. Mağdur aileler, evlerinin yıkılacak olması ve verimli tarım alanlarının yok olacağı endişesiyle büyük tedirginlik yaşarken, Konuyu meclis toplantısında gündeme getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mümün Çoban, “Bu proje, ilk baştaki yerinde kalsaydı ve Tırtar’ın her tarafını gezmeseydi hiç kimse mağdur olmayacaktı. Son haliyle bu ‘Gezen Proje’ 100’den fazla köylünün evinin yıkılmasına neden olacak. Bu projeyi ya tamamen kaldırsınlar ya da aslına döndürsünler” dedi.

 

Tarih : 13 Ağustos 2024 Salı 14:09

Necdet TAŞ

Mersin'de yapımı devam eden Çeşmeli – Taşucu otoyol projesinin Kızkalesi etabında güzergâh değişikliği skandalına tepkiler sürüyor. Projenin başlangıç aşamasında belirlenen güzergahın, siyasi desteklerle bölgede büyük arazilerin değerlendirilebilmesi amacıyla değiştirildiği öne sürülüyor. Bu değişiklik, yolun geçeceği Tırtar mahallesindeki 111 ailenin evlerinin yıkılmasına neden olacak. Mağdur aileler, evlerinin yıkılacak olması ve verimli tarım alanlarının yok olacağı endişesiyle büyük tedirginlik yaşıyor. Yaşananlar bölgede huzursuzluk yaratırken, geçtiğimiz günlerde köylüler seslerini duyurmak için Mersin-Antalya D-400 karayolunu bir süre trafiğe kapatarak güzergâh değişikliğinin iptalini istemişti.

“GÖZYAŞININ ÜZERİNE YOL YAPILAMAZ”

Projedeki güzergah değişikliğine tepki gösteren Tırtar köyünün sakinleri, eylem yaparak, D-400 Karayolu'nu bir süreliğine kapatmış ve ellerinde taşıdıkları “Gözyaşının üzerine yol yapılamaz”, “Evime dokunma”, “Rant istemiyoruz”, “Mahallemizi bölmeyin”, “Yola değil ranta karşıyız”, “Yolda oyun, projede oynama olmaz” yazılı pankartlarla yetkililere seslenmişti. Köylüler adına konuşan Tırtar Sulama Kooperatifi Başkanı Kadir Ünlü de, “İki yıldır Çeşmeli-Kızkalesi otoyolunun ihalesi yapıldıktan sonra Tırtar köyünde otoyol ile D-400 arasındaki bağlantı yolu sürekli değiştiriliyor. Mahalle halkı olarak bu bağlantının iptali için imza topladık, dilekçe verdik. Ancak hiçbir yetkili gelip bizi bilgilendirmedi. Devlet yetkililerine sesleniyorum: Kumkuyu-Tırtar'daki bu bağlantı yolu gereksiz. Hem devletimize hem de köylülerimize zarar veriyor. Otoyol ana hattına bir şey demiyoruz ama bağlantı yolu 11 evin yok olmasına neden oluyor. Bu projelerin kime hizmet ettiğini anlayamadık. Tırtar’daki otoyol çıkışını iptal edelim” ifadelerini kullanmıştı.

“PROJE GEZMESE SORUN ORTADAN KALKACAK”

Konuyu meclis toplantısında gündeme getiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mümün Çoban, “Erdemli’ye bağlı Tırtar Mahallesi’nde otoban yolunun 3 defa güzergah değiştirdiğine üzülerek şahitlik yapıyoruz. Bu proje, ilk baştaki yerinde kalsaydı ve Tırtar’ın her tarafını gezmeseydi hiç kimse mağdur olmayacaktı. Son haliyle bu ‘Gezen Proje’ 100’den fazla köylünün evinin yıkılmasına neden olacak. Hiç kimse hizmete karşı değil. Hiç kimse de yanlış anlamasın yaşanan mağduriyetler ortada. Aslında proje aslına dönse ve gezmezse sorun ortadan kendiliğinden kalkacak. İnşallah yetkililer bu sesimizi ve feryadımızı duyar. Bu projeyi ya tamamen kaldırsınlar ya da aslına döndürsünler. Orada zorda olan ve feryat eden insanlarımızı üzmekten vazgeçin. O insanları zora sokmaktan ve onlara zulmetmekten vazgeçin” dedi. Konuyla ilgili mecliste söz alan Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara da, köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerle görüştüklerini ifade ederek, projenin yeniden ele alınması için çalışma başlatılacağını söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA