‘Kültürün İzinde Mersin’ projesi sürüyor


"Kültürün İzinde Mersin" projesi kapsamında, lise düzeyinde öğrenim gören 9. ve 10. sınıf öğrencileri ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler, şehrin zengin kültürel ve tarihî mirasını keşfetme fırsatı buldu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 12:15

Haber Merkezi

Toroslar ilçemizde bulunan tarihî ve kültürel mekân olan Gözne Kalesi gezildi. Öğrencilerimiz Gözne Kalesi'nde drama etkinliği gerçekleştirdi. Daha sonra öğrencilerimizin "Yörük Kültürü" hakkında fikir edinebilmeleri için Alanyalı köyü ziyaret edildi. Alanyalı köy muhtarı Ahmet Duran Yelli ve köy halkıyla öğrencilerimiz sohbet edip geleneksel "Kıl Çadır" kültürü hakkında bilgi edindi. İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve öğrenciler birlikte, Yörük Kültürü'nün ayrılmaz bir parçası olan sıkma ve gözleme yaparak katılımcılara ikram ettiler. Etkinlikler geleneksel müzik dinletisi ile devam etti.

“YÖRÜKLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Öğrenci, öğretmen ve köylülerle sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş: "Öncelikle bizi köylerinde misafir eden Alanyalı köyü muhtarı Ahmet Duran Yelli ve Alanyalı köyünün misafirperver Yörüklerine çok teşekkür ediyorum. Yörük Kültürü; Orta Asya'dan Tanrı Dağları'ndan getirdiğimiz binlerce yıllık köklü geçmişimizin önemli miraslarındandır. Çocuklarımızın bu kültürü yakından tanıma fırsatı bulmalarını sağlayan "Kültürün İzinde" projemizin ne kadar önemli olduğunu tekrar görmüş olduk. Sevgili evlatlarım, geleceğimizin mimarı göz aydınlığı gençlerimiz, nasıl ki temel olmadan duvar inşa edilemezse gelecek de mazi olmadan inşa edilemez. Bu yüzden her zaman "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" anlayışıyla her alanda zamanın ruhunu aşan bir nesil arzu ediyoruz. Bunu başaracağınızdan asla şüphe duymuyorum." dedi. Etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Çağatay Çetin, lise öğrencileri, veliler ve Alanyalı köyü sakinlerimiz katılım sağladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA