AK Parti’ye ziyarete bir tepki de DEM’den!


Geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Tarsus ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu’nun göreve başlar başlamaz okul müdürleriyle birlikte AK Parti il başkanını ziyaret etmesine tepki gösteren DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca: “Kamu görevlilerinin bir siyasi partinin il başkanını ziyaret etmeleri daha önce örneğine rastlanılmış bir uygulama mıdır?” diye sordu.

 

Tarih : 15 Ağustos 2024 Perşembe 15:12

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Tarsus ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu’nun göreve başlar başlamaz okul müdürleriyle birlikte AKP il başkanını ziyaret etmesini gündeme taşıdı. Perihan Koca konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde bakanlığa şu sorular yöneltildi: Söz konusu ziyaretin mahiyeti ve içeriği ile ilgili bakanlığınızın bir soruşturması olmuş mudur? Kamu görevlilerinin bir siyasi partinin il başkanını ziyaret etmeleri daha önce örneğine rastlanılmış bir uygulama mıdır? Bahsi geçen ilçe milli eğitim müdürü ile okul müdürlerinin atama ve görevlendirme işlerinde Mersin AKP il teşkilatının önerisi veya katkısı var mıdır? Ziyarete kaç okulun müdürü katılmıştır? Ziyarete katılan okul müdürleri bu ziyarete hangi gerekçeyle katılmışlardır?  Ziyarete katılan okul müdürlerine yönelik bakanlığınızca herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?”

“DENİZİNİN KİRLETİLMESİNE YÖNELİK BAKANLIK DENETLEME YAPIYOR MU?”

Öte yandan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Mersin’in Yenişehir sahili başta olmak üzere denizde görülen yoğun kirlilik ve köpüklenme ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen müsilaj ve kirliliğin düzeyine dikkat çeken Koca, kirleticilerin büyük bir bölümünün tarım ve sanayi atıkları olduğunu vurgularken bakan Murat Kurum’a şu soruları yöneltti: “1Mersin ilindeki denizin kirliliğinin düzeyi bakanlığınızca takip edilmekte midir? Söz konusu kirliliğin boyutları ne düzeydedir? Bakanlığınızın kirliliği ölçen çalışmaları mevcut mudur? Söz konusu kirliliğin önlenmesi için başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklarla herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa ne gibi ortak çalışmalarınız vardır? Mersin Körfezi’nde denizi kirleten sanayi kuruluşlarına yönelik herhangi bir denetleme yapılmakta mıdır? Denizin kirletilmesiyle ilgili bugüne dek kaç firmaya ve kaç tarım üreticisine bakanlığınızca yaptırım uygulanmıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA