Kocamaz; “CHP, iktidara çanak tutuyor”


Ana muhalefer partisi CHP’yi iktidara çanak tutmakla suçlayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ana muhalefet her konuda yaptığı yanlış hamlelerle iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. Ana Muhalefet CHP attığı her adımda bilerek ya da bilmeyerek iktidara destek veriyor. İşini kolaylaştırıyor. Adeta zekaret halindeki hastayı diriltiyor. O’na can suyu veriyor. Mesela Meclis’ten Vergi Paketi ve Tasarruf Yasaları görüşülürken İktidar Sokak Hayvanları ile ilgili yasayı getirerek gündemi değiştirdi! Hiç kimse Vergi Paketi’nde vatandaşa yüklenen yeni vergileri ve yasanın içeriğini konuşamadı. Muhalefet Sokak Hayvanları ile ilgili yasaya odaklandı. Can Atalay kararının da reddedileceğini bildiği halde gündemin yine değiştirilmesine çanak tuttu” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 16:20

Necdet TAŞ

Sosyal medyada hesabından bir açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, hem iktidara hem de ana muhalefet partisi CHP’ye yüklendi. Ekonomik krizin dar gelirliyi çıkmaza soktuğunu ifade eden Kocamaz, “Memlekette kime selam versen dertli. Hiç kimse yaşadığı hayattan memnun değil. İnsanlar ekonomik sıkıntılarla cebelleşip duruyor. Özellikle asgari ücretliler, emekliler, işçiler aldıkları maaşlarla ayın ilk haftasını zor tamamlıyor. Çiftçiler ne yapacağını şaşırmış durumda. Tarlaya ne ekerse eksin zarar ediyor. Domates, Karpuz, sebze ve meyveler dalında kaldı. Hayvancılar, hayvanlarını otlatacağı meralarda ortadan kalkınca, hayvanlarına yedireceği yemin fiyatlarına yetişemiyor. Akaryakıt, ilaç, gübre, işçilik, sulama ve elektrik fiyatları yapılan zamlarla üreticiyi çıldırtmış durumda. Nakliye fiyatları arttıkça özellikle büyük şehirlerdeki marketlerde sebze ve meyve fiyatları dudak uçuklatıyor. Vatandaş bırakın eti, sebze ve meyveye ulaşamıyor. Ve bizde Ülkeyi yöneten, daha doğrusu yönetemeyen ve yönettiğini zanneden mevcut iktidara soruyoruz? Ey iktidar! ”Ne olacak bu Milletin hali? Siz neredeyse 23 yıldır iktidarda kalacaksınız. Ama Milleti yek ekmeğe muhtaç edecek ve hala ceklerle caklarla Milleti kandırmaya devam edeceksiniz” dedi.

“CHP GÜNDEMİN DEĞİŞTİRİLMESİNE ÇANAK TUTUYOR”

“Burada bir terslik yok mu? Yani bu kadar vasıfsız ve beceriksiz bir kadro, kesintisiz bir şekilde hala yüzde otuzlarda bir oy oranına sahip olabiliyorsa bunun sebebini enine boyuna araştırmak gerekmez mi?” diye soran Kocamaz, “Burada, Milletin ana muhalefet görevi verdiği bir partinin, 22 yılın sonunda, hala Millete güven verememesin, iktidara alternatif olamamasının yattığını da unutmamak lazım. Son üç aylık yaşanan hadiselere bir bakalım. Hükümet zaten Meclis çoğunluğuna güvenerek her yasayı noktasını değiştirtmeden çıkarıyor. Üstelik, bu kadar uzun bir süre iktidarda kaldığından gündem değiştirmekte artık çok ustalaşmış durumda. Halkı zora sokacak her kanunu kargaşaya getirerek Meclis’ten kolayca geçiriyor. Muhalefet Partilerinin bu yasaların Meclisten yeterince incelenip tartışılması için gösterdiği çabalar yeterli olamıyor. Ana muhalefet her konuda yaptığı yanlış hamlelerle iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. Mevcut iktidar zaten Milletin güvenini kaybetmiş durumda. Ancak alternatif olarak gösterilen ana muhalefetin durumu da içler acısı. Ana Muhalefet CHP attığı her adımda bilerek ya da bilmeyerek iktidara destek veriyor. İşini kolaylaştırıyor. Adeta zekaret halindeki hastayı diriltiyor. O’na can suyu veriyor. Mesela Meclis’ten Vergi Paketi ve Tasarruf Yasaları görüşülürken İktidar Sokak Hayvanları ile ilgili yasayı getirerek gündemi değiştirdi! Hiç kimse Vergi Paketi’nde vatandaşa yüklenen yeni vergileri ve yasanın içeriğini konuşamadı. Muhalefet Sokak Hayvanları ile ilgili yasaya odaklandı. Neticede hiç kimse yapılan zamları, getirilen yeni vergileri konuşacak, tartışacak zaman bulamadı. Arkasından Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’la ilgili bir yeni bir karar verdi. Milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik olarak TBMM’de alınan kararın yok hükmünde olduğuna ve halen Milletvekili olduğuna karar verdi. Ana Muhalefet, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu nihai karara rağmen Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Orada reddedileceğini bildiği halde gündemin yine değiştirilmesine çanak tuttu” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE YENİ BİR KAOS ORTAMINA SÜRÜKLENİYOR”

Orada yaşanan o çirkin hadiselerin Can Atalay’la ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı gölgede bıraktığına dikkat çeken Kocamaz, “Kısacası, Can Atalay’la ilgili gelinen aşama, tam çözüme yaklaşılmışken yeniden düğümlendi. Geçmişten bu yana olduğu gibi, şimdide hiç kimse teamüllere göre, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararın uygulanması gerektiğini konuşmuyor, mecliste yaşanan olayları konuşuyor. Bu arada Meclis, daha önce aldığı yanlış kararın üzerine, üstelikte Anayasa Mahkemesi’nin o karar yok hükmündedir demesine rağmen aynı minvalde yeni bir karar daha alıyor. Ana Muhalefet Partisi’nin önünü ardını düşünmeden Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış olması nedeniyle, Ülke yeni bir kaos ortamına sürükleniyor. Yazıktır… Günahtır. Olanda Ülkemize oluyor. Mevcut iktidara sonra da, en yüksek yargı organının aldığı kararlara uyulmayan bir ülke olarak uluslararası camiada hukuk yönünden adı sanı belli olmayan Ülkelerin gerisine düşüyor, ekonomiye ve istihdama katkısı olacak diye Ülkeye yabancı yatırımcıların gelmesini bekliyoruz. Bu kafayla daha çok bekleriz. Sevgili Dostlar ve Aziz Milletim; Artık ne bu iktidarın, ne de Ana Muhalefet Partisinin bu Ülkeye verebileceği herhangi bir şeyi kalmamıştır. Çözüm erken seçimdir ve İYİ Parti yeni Genel Başkanı ve inanmış, bilgili, birikimli, liyakatli kadrolarıyla ve izlediği herkesi kucaklayan politikalarıyla Merkez sağın en güçlü partisi ve iktidarın güçlü alternatifidir. Bizler, bu ülkeyi milliyetçi, kalkınmacı ve demokrat bir anlayışla yönetmeye talibiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA