Toroslar Belediyesi resmen yağmalanmış!


MHP’li belediye başkanlarının Toroslar Belediyesi’ni adeta yağmaladığını iddia eden CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Toroslar Belediyesi resmen yağmalanmış. yönetime geldiğimiz de kucağımızda 850 milyon borç bulduk. 1 yıllık bütçemizden fazla borcumuz var. Bunun 350 milyonu kamu borcu, 100 milyon esnaf borcu, 400 milyon da müteahhitlere borcumuz bulunuyor. Toroslar belediyesi Mersin’in değil Türkiye’nin en zengin belediyelerinden biriydi. Belediyemize ait on binlerce dönüm arazilerimiz vardı. 25 yıllık MHP yönetimi zamanında buraları metrekare metrekare satmışlar. Şuanda elimizde belediye hizmet binasını bile yapacak kadar arazi bırakmamışlar” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:24

“KUCAĞIMIZDA 850 MİLYON BORÇ BULDUK”

Tele 1’de ‘Sabah Pusulası’ programına konuk olan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, geçmiş dönem MHP’li belediye başkanlarının halkın manevi duyguları üzerinden belediyeyi yağmaladığını öne sürdü. Geçtiğimiz dönemde de Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Yıldız, “Geçen dönemde Toroslar’ın bütçesi 1 milyar 400 milyon olarak belirlenmişti ama gerçekleşmesi tahmin edilen bütçe 750 milyon civarındaydı. Ancak biz yönetime geldiğimiz de kucağımızda 850 milyon borç bulduk. 1 yıllık bütçemizden fazla borcumuz var. Bunun 350 milyonu kamu borcu, 100 milyon esnaf borcu, 400 milyon da müteahhitlere borcumuz bulunuyor. Asfalt dökmüşler ödenmemiş, kaldırım döşemişler ödenmemiş. Bir de şöyle bir borcumuz var. Seçime 45 gün kala yapılmış borçlar var. İtiraz ettiğimiz ve ne yapacağımız bilmediğimiz borçlar var. 15 Şubat ile 1 Nisan arasında 45 günlük seçim sürecinde oluşmuş borçlar var. Ne bunlar; işte geçen bir tanesi geldi. Mal teslimi yapılıp yapılmadığı da belli değil” dedi.

“BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPACAK ARSA BIRAKMAMIŞLAR”

“Şehit cenazesinde 10 bin kutu yani 5 ton lokum dağıtmışlar. Bir yerde 7 bin tane lahmacun dağıtılmış. Bilmem nerde 2 milyonluk çerez yenmiş. Böyle garip garip faturalar gelmeye başladı. Toroslar’da halkın dini ve manevi duygularını kullanarak yağmalamışlar” ifadelerini kullanan Başkan Yıldız, “Toroslar Belediyesi, Türkiye’nin en zengin belediyelerinden biriydi. Cümleyi yanlış ve sehven söylemedim. Mersin’in değil Türkiye’nin en zengin belediyelerinden biriydi. Belediyemize ait on binlerce dönüm arazilerimiz vardı. 25 yıllık MHP yönetimi zamanında buraları metrekare metrekare satmışlar. Şuanda elimizde belediye hizmet binasını bile yapacak kadar arazi bırakmamışlar. Kendi belediye hizmet binamızı yapacak arsa bile bırakmamışlar Bunların hepsini kitaba uydurmuşlar ama vicdanlara uymaz. Seçime yakın döneme doğru yapılan çok büyük satışlar var. Bunları araştırıp mahkemeye taşıyacağız” şeklinde konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA