Başkan Seçer, “Sanatın olmadığı yerde toplum çürür”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı. Aydıncık’ın turizm ilçesi olduğuna vurgu yapan Seçer, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa’nın yaz akşamına yakışır güzel bir festival gerçekleştirildiğini belirterek, “Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür” diye konuştu.

 

Tarih : 26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:56

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı. Aydıncık İncekum Tabiat Parkı’nda düzenlenen festivalde konuşan ve Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa ile birlikte hizmetlerini sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık Belediyesi hiç fark etmiyor. Artık Cumhuriyet Halk Partisi ailesi var Aydıncık’ta, beraber kalkındıracağız, büyüteceğiz” diyerek, bütün CHP’li başkanların gece-gündüz demeden çalıştığının altını çizdi. Sahildeki belediyelerin neredeyse tamamının CHP’li olduğunu kaydeden Seçer, “Bir Bozyazı kaldı, bir dahaki seçimlerde alacağız. 13 ilçenin tamamında çalışan, üreten, vatanını, milletini gerçekten seven, özünden Atatürk'ün peşinden giden belediye başkanları olacak. Bu ülkeyi onlar kalkındıracak. Öyle sahte milliyetçilikle değil, özüyle sözüyle bir milliyetçilikle. Ne demiş Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatanını en çok seven, vazifesini en iyi yapandır’, biz de vazifemizi iyi yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ AYRIM YAPMADAN HİZMET EDİYORUZ”

Göreve geldiği 2019 yılından itibaren ayrım yapmadan her yere eşit hizmet götürdüğünün altını çizen Seçer, “5 yıldır duydunuz mu, ‘Büyükşehir ayrımcılık yapıyor. Kendisine oy verenlere ayrı, vermeyen mahalleler ayrı davranıyor. Oy verenlerin yolunu yapıyor, oy vermeyenlerin yapmıyor’. Muhtarlarım böyle bir şey oldu mu, olmaz. Ayrım yapmak, adaletsizlik, dinen, imanen, vicdanen, hukuken olmaz. Biz bunu reddediyoruz” sözlerine yer verdi. Seçer, “Türkiye ne çekiyorsa bundan çekiyor. Kavgadan, gürültüden, ayrımcılıktan, dininizi, milliyetinizi istismar edenlerden çekiyor. Atatürk Türkiye’sinde umut ediyorum bundan sonra 7 bölgede kuzeyden, güneye, doğudan batıya 86 milyon kardeşçe yaşayacak. 100 yıl önce olduğu gibi nasıl bir araya geldi, Türk insanı bu kadim topraklarda ülkesini emperyalistlerden kurtardı, Cumhuriyetini kurdu aynı ülkü ile aynı amaçla çalışacağız. Gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

“BİZİM BELEDİYELERİMİZDE BİRLİK, DİRLİK, BEREKET VAR”

Aydıncık’ın çok güzel, şirin ve çok tarihi bir yer olduğunu belirten Seçer, “Tarihi limanıyla, turizmi ile örtü altı tarımıyla çalışan, üreten bir halkımız var. Aydıncıklı vatandaşlarımızı seviyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ama daha iyisini yapmaya gayret ederek hizmet edeceğiz, hiçbir endişeniz olmasın” dedi. Geçirilen 5 yıldan çok daha iyi bir noktada olduklarını söyleyen Seçer, “Geçtiğimiz 5 yılda olumsuzluklar çoktur. Ekonomik olarak belediyemiz sıkıntılar aşmak zorundaydı, hepsi düzene girdi. Bir evde birlik, dirlik varsa bereket olur. Bizim belediyelerimizde birlik, dirlik, bereket var” ifadelerine yer verdi. Aydıncık’a gelecek 5 yılda çok daha güzel hizmetler yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, “Özkan Başkanımla Aydıncık konusunda hep konuştuk. Bu Aydıncık’ın evladı Aydıncık’ı gece gündüz düşünüyor. Başkanım ‘Bizim arıtmayı bu dönem lütfen yapın, biliyorum maliyeti çok yüksek. Sakın ola Aydıncık’ın nüfusu az, bunun maliyeti çok deme benim hatırım var. Ben senin kardeşinim başkanım, çok istiyorum bunu’ diyor. İşte size böyle dişiyle, tırnağıyla, memleketine, görev yaptığı yere, gece-gündüz çalışıp üreten bir Başkan lazımdı” diyerek, hep bu anlayışla çalışacaklarını vurguladı. Akdeniz’in güzel bir yaz akşamında Aydıncık’ın temiz havasında yaza veda ettiklerini belirten Seçer, “Biz sanatı, sanatçıyı seviyoruz. Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür. Sanat da, sanatçı da bizim için önemlidir, değerlidir. Bir toplumun kültürü, sanatçısı, yazarı, şairi, çizeri vardır. Eğer yoksa o toplum sönmüştür, bitmiştir, yok olmuştur. Bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan milletimizin kültürü, sanatı, şairi, Hacı Bektaş’ı, Pir Sultan Abdal’ı, Yaşar Kemal’i, dünyada ses getiren Nazım Hikmet’i vardır. Bu topraklar bu sanatçıları yetiştirdi, bu düşünürleri yetiştirdi, bu önderleri yetiştirdi” diyerek, etkinlikte sanatını icra edecek olan sanatçılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

KILIÇARPA: “BAŞKAN SEÇER’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kısıtlı alanlarda üretim yapmaya devam eden Aydıncık halkının eğlenmeyi hakkettiğini kaydederek konuşmasına başlayan Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, “Ben ailemle gurur duyuyorum. Benim ailem çalışkandır, güvenilirdir, özverilidir. Bu memleketin her karış toprağını oya işler gibi işleyerek ürettikleri ürünlerinden kazandıkları paranın da kıymetini çok iyi bilir. Bunlar bizi bir araya getiren, bizi bir arada tutan ve birbirimize daha sıkı, daha samimi olarak sarılmamızı sağlayan etkinliklerdir” diyerek, etkinlikte büyük emeği olan Başkan Seçer’e teşekkür etti. Başkan Seçer’e ‘İyi ki varsınız’ diyen Kılıçarpa, “ ‘Daha iyi, yaşanabilir, kaliteli bir Aydıncık mümkün’ demiştik. Bu odakta durmadan çalışıyoruz, çabalıyoruz. En önemli destekçimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, katkılarından, bize güvendiklerinden ve inandıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Festivalde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır da birer konuşma gerçekleştirdi. Festival; konuşmaların ardından ünlü sanatçı Zara’nın, Aydıncık halkı için birbirinden güzel şarkılar seslendirmesiyle sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA